Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy nőhet vissza a hajam?

Hogy nőhet vissza a hajam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb. 2 hete annyira kitéptem a hajam, hogy kopasz foltok vannak a fejem tetején.(kisebb mértékben most is tépkedés, ha valaki tud erre valamit kérem ne tartsa magában) Esetleg valakinek valamilyen tipp, hogy hogyan nőhet vissza a legrövidebb időn belül?

2021. okt. 4. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
A kulcs: az idő. Várj, és kinő. Ja, és nem tépd.
2021. okt. 4. 21:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lush - New sampon
2021. okt. 4. 21:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen erre gondoltam :D

#2 köszönöm <3

2021. okt. 4. 21:59
 4/7 anonim ***** válasza:
92%
Én egy kopasz férfi vagyok, úgyhogy fogalmam sincs, de szurkolok. :D
2021. okt. 4. 22:04
 5/7 Grimfox ***** válasza:
100%
A stressz csökkentése valószínűleg sokat dobna a haj növekedési sebességén. A stressz, szorongás, idegesség mind hajhullást, gyengülő hajat okoz. Ha a stressz hajtépkedésben mutatkozik meg, akkor erre aktívan is ráteszel. Első körben érdemes lenne megtalálni a stressz forrását. Külső tényező e, vagy valamilyen stresszel kapcsolatos pszichés problémád van(valószínű utóbbi). Másodszor fel kéne keresni egy pszichiátert, vagy pszichológust, hogy kiderítse, miért tépleded egyáltalán a hajad. Lehet hogy kényszerbetegség, pótcselekvés, stb. Ha tudod mi okozza, és van szakember, aki segítsen, nem csak a hajnövekedést tudod serkenteni, hanem a tépkedésen is tudsz segíteni. Tépkedés helyett alternatívaként buborékfóliát tudnék mondani, amivel lefoglalhatod a kezed. Nem trollkodásból mondom. Az is hasonló, kezeket lefoglaló, stresszcsükkentő tevékenység. A haj növekedésének sebességét pedig A-vitamin bevitellel, meg néhány nyomelemmel lehet valamennyire serkenteni.
2021. okt. 4. 22:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Kényszerbetegség a hajtépkedés. Van rá gyógyszer, de nem a háziorvos írja fel, hanem pszichiáter.
2021. okt. 5. 09:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A 2. válaszoló vagyok, csak nem volt időm sokat írni. Tudomásom szerint Trichotillománia a kényszeres hajtépkedés neve. Jókat írnak a többiek, elsősorban a kiváltó okot kéne megcélozni... De addig is, hajnövesztésre bevált nekem az említett sampon, ill. még a B-komplex vitamin szedése. Azt a magam részéről amúgy nem hiszem, h. egy pszichiáter által felírt gyógyszer egy csapásra meg tud szüntetni egy ilyen speciális problémát, meg erős mellékhatások is lehetnek. (De ez nem saját tapasztalat, csak feltételezés).
2021. okt. 5. 12:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!