Megéri egyáltalán antidepresszánst szedni?
Én is évek óta szedek antidepresszánst, azt hiszem, 21 évesen kezdtem el. Volt, hogy abbahagytam, de újra kellett kezdenem. Most antipszichotikumot szedek még mellé, és évekig jártam pszichoterápiára is.
Én szerencsés vagyok, mert nekem nem szoktak mellékhatások előjönni szinte semmilyen gyógyszertől, legutóbb még egy erős antibiotikum szedésekor sem tapasztaltam semmi negatívat.
Az antidepresszáns szedésének kezdetén pedig nem emlékszem, hogy erősödtek volna a tünetek, csak aztán lassan kezdtem jobban érezni magam. Én előtte nagyon érzékeny voltam, a semmitől is sírtam, és indulatkezelési problémáim is voltak. Azóta én stabilabb vagyok (nem 100%-os, de magamhoz képest ez is nagy eredmény), és szerintem vagyunk még páran, akiknél bevált a gyógyszeres kezelés is :)
26/N
Úgy kell ezt elképzelni, hogy szeded pl: 1 évig a gyógyszert. Sokkal jobban leszel.
Aztán mikor jársz terápiára és kicsit megváltozik az életed, akkor már csak fél adagot kell szedned. Előszőr kicsit nehéz, de nem vészes.
Aztán negyed adag vagy más, gyengébb gyógyszer.
Majd megint csökkentés és végül nem is kell semmi gyógyszer.
Jaja, rámegy kb. 3-4 vagy akár 6-8 év is.
De be kell látnod, ha most így maradsz, akkor 20-30 év sem lesz elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!