Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megint visszatért az evészavar...

Megint visszatért az evészavar teljesen el vagyok keseredve. Mit tudok még tenni?

Figyelt kérdés

16 éves korom óta van bulimia nevű betegségem. Most vagyok 27 éves Intenzíven csak négy-öt évig hánytam kb 21-22 éves koromig naponta, kétnaponta hánytam, hashajtót használtam, rengeteget edzettem és mellette falásrohamaim voltak állandóan éhesnek éreztem magam. Ettem kihánytam, ettem kihánytam és ez ismétlődött állandóan.

Aztán 18 évesen elmentem pszichiáterhez azóta is pszichoterápiára járok már 9 éve és gyógyszereket szedek. Időnként visszatér a zabálás, hányás, edzés, hashajtózás. Évente egy két hónapig vannak ilyen rohamaim.

Most pedig már megint előjött és az orvosom teljesen el van keseredve. Azt mondta csalódott bennem és ő már el akar tanácsolni másik szakemberhez mert ezzel az orvossal már 5 éve ugyan azokat a köröket futjuk és nincs teljes gyógyulás.

Mit tudok még tenni? Rengeteg pénzt, energiát beletettem abba hogy meggyógyuljak de mindig zabálok, hányok és ez ismétlődik. Gyógyszert is szedek antidepresszánst és szorongásoldót de már abba se vagyok biztos hogy meg tud gyógyítani.

Tönkrement a gyomrom, gyomorfekélyem lett, a hajam állandóan hullik, négy fogam kiesett a többi fogam elvékonyodott és nincs alsókon zománc, a sok hashajtótól állandóan fosok. Vérképem olyan mint egy 70 évesnek, Nátrium szint az egekben a kiszáradástól, vashiányos vérszegénység stb stb

Még mit tudok tenni a gyógyulásért? Pszichodráma csoportba mentem az se segített kiutáltak a többiek, autogén tréninget is próbáltam, hetente egy alkalom pszichoterápia eddig már több szakemberrel. Állandó pszichiáter gyógyszerfelírással. Ennél tbbet én már nem tudok tenni. Elkeseredtem, csalódott vagyok

2021. okt. 3. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Neked fejben van gond
2021. okt. 3. 21:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Mi az hogy nekem fejben van gond? Nyilván tudom hogy nem normális amit csinálok. De ezzel a mondattal nem segítettél csal rontottál a helyzetemen, lelki egyensúlyomon!!!
2021. okt. 3. 21:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Dbt csoportterapia megvolt (napkor vagy vikote)? Arra lenne erdemes menned. Illetve elegge draga de a belvarosi eveszavar muhelynel kellene idopontot kerned valakitol hatha tud fogadni.

Amugy a pszichiatertol nem volt fair, hogy hibaztatott teged. Mi az, hogy csalodott benned? Maximum magaban.

Amugy mire jutottatok a terapia soran? Mi az oka a hanytatasnak?

2021. okt. 3. 22:33
 4/5 A kérdező kommentje:

3-as!

Sajnos az az oka a hányásnak hogy régen kövér voltam és le akartam fogyni azonban hányással sokkal gyorsabb és egyszerűbb volt mint egészségesen enni, sokat mozogni stb.

Sokat koplaltam aztán hirtelen zabáltam majd kihánytam és ez ismétlődtt. Főleg amikor nem tudok szexelni olyankor sokat eszek.

Pszichiáterek és pszichológusok valamint MMPI, szondi tesztek szerint orálisax fixált, közepes személyiségszerveződési szint nárcisztikus, infantilis és hiszteroid karaktervonások. Magas impulzivitás, időszakos alkohol abúzus, üresség érzés, hiányzó szociális kapcsolatok, szociális szorongás hiánya, fokozott megfelelési kényszer,

Defenzív mechanizmusok kzül kiemelendő: Hasítás, primitív idealizáció, Intellektualizációra való hajlam, Passzív-agresszivitás

Továbbá szeretet elfogadásának képtelensége, érzelmi élet minőségének zavara, bűntudatra való képesség deficitje, gyenge lelkiismereti énfunktiok.

2021. okt. 3. 22:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Az szèp. Ez aztan fagyiból is szèp lenne. Irok privatban
2021. okt. 3. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!