Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az egész életem egy káosz,egy...

Az egész életem egy káosz,egy csőd tömeg vagyok.Szeretnék meghalni de közben még is félek.Teljesen tanácstalan vagyok.Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A lényeg az hogy amióta megszülettem az egész életem borzalmas,a családi hátterem sem épp a legjobb,borzalmas volt a gyerek korom.Otthon is folyamatosan csak elnyomásban éltem és még mindig viselem ennek a következményét.Soha semmi nem sikerül nekem,nem vagyok okos sem tehetséges sem szép.De mindegy ez már nem is érdekel annyira.A lényeg hogy párkapcsolatban élek de már ez sem tesz boldoggá mert a párommal a kapcsolatunkban egy szinten meg álltunk és ennyi azótanem haladunk se merre.7 éve együtt vagyunk de ez idő alatt csak az össze költözést sikerült el érnünk meg azt hogy el jegyzett,azon kivül semmi mást.Én szeretnék össze házasodni vele és családot alapitani és ő is velem de ez valahogy a 7 év alatt nem sikerült meg valósitani és ugy érzem hogy ahogy telik az idő,telnek az évek erre egyre kisebb esélyt látok hiszen ha eddig nem sikerült össze hozni akkor ezután sem fog.De talán a párom nem is igazán akarja ezeket.Mindig csak annyit mond hogy majd szeretne házasságot,meg családot is csak ez neki korai.Én viszont mindennél jobban erre vágyom.A lényeg az hogy kilátástalan az életem minden szempontból és tudom hogy nekem az lenne a legjobb ha meg halnék mert már nem birom el viselni a félelmet, a szorongást és a depressziót de mielött rá szánom magam az öngyilkosságra szeretnék megházasodni és megtudni milyen anyának lenni és boldog lenni.Semmi másra nem vágyok az életben persze tudom hog ez nekem ugy sem fog soha össze jönni.Bocsánat ha egy kicsit zavaros lett.Nem is tudom minek irtam le csak jól esett magamból ki irni. /N

2021. szept. 28. 11:28
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Te tényleg ilyen lelki állapotban akarsz családot meg gyereket? Inkabb a lelki egészségeddel kellene foglalkoznod hogy ne tönkre az életüket majd.. ha meg a párodnak korai, azt el kellene fogadnod
2021. szept. 28. 12:06
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Önsajnálat helyett sürgősen keress fel egy pszichológust/pszichiátert.
2021. szept. 28. 12:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Keress fel egy pszichiátert. Gyógyszerekkel javítani lehet az életminőségen lelkileg.
2021. szept. 28. 12:15
 4/10 A kérdező kommentje:
ez most komoly? Azt hiszitek hogy ha el megyek pszichológushoz aki fel tesz pár kérdést meg fel ir pár bogyót azzal el van minden intézve és jobb lesz a lelki állapotom? xd
2021. szept. 28. 12:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiáterhez menj előbb. Ő majd ír fel gyógyszert.Az agyban végbe menő vegyi folyamatok okozzák a szorongást. Én 15 éve szedem. Még nem tapasztalok semmi mellékhatást. De viszont jó a hangulatom.
2021. szept. 28. 12:24
 6/10 anonim ***** válasza:
4.miért ha egy helyben ülnél és várnál akkor jobb lenne a lelki állapotod?
2021. szept. 28. 12:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Az ige kötős kérdező.

Aki nem hiszi, amit mondanak neki:)

2021. szept. 28. 12:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétumot semmit sem írtál. Ez egy alapvető probléma.

Agyturkász nem úgy működik mint a fülorgégész hogy egyszer elmész megnézi aham kapsz rá bogyót és ha nem javul menj vissza.

Hetente beszélgettek a benned zajló lelki folyamatokról. Vagy hetente többször is.

Egy kapcsolatban nincs mindig hova fejlődni. De még is ez a cél a vég nélküli fejlődés. Ez olyan Fedett pályás ki mászik magasabbra.

Kapcsolatotokat nektek kell megbeszélni. Ha kierőszakolod a házasságot a gyereket nem lesz semmi sem jobb. Viszont a rövid távú célok miatt aminek beáldozod a kapcsolatotokat ha erőszakoskodsz majd lehet egyedül maradsz a gyerekkel. Az se lesz jobb hidd el. Akkor majd a gyerek fog őrületbe kergetni mert nem áll vigyázban, és rosszalkodik, meg sok a munka, a teendő.

Erőszakoskodás után ha eléred amit akarsz, mindig veszteni is fogsz valamit. Egy bizonyos mennyiség után mindent elvesztesz.

Első körben le kell ülni és átgondolni az életedet, és megfogalmazni azt hogy mi a bajod. Látatlanban és pláne hogy nem vagyunk agyturkászok ez sima depresszió. Nem nem lekezalésképpen írom, hanem ez sok embert gyötör. Nem tudják mi a baj miközben baj nincs, vagy nem tudják megmondani mi a bajuk. Kinek mi okozza. Erre kaphatsz bogyót. Nem a gondokat oldja meg hanem megnyugtat kicsit.

Ha nem tudod kezelni a saját helyzetedet és a pároddal sem megy, akkor kell szakembert segítségéül hívni.

Mi itt csak a saját véleményünket tudjuk megfogalmazni mint kívülállók.

2021. szept. 28. 12:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

4., míg nem fogadod el/nem érted meg, hogy pszichológus vagy pszichiáter aki tart terápiát, nem tud segíteni, addig nem is lesz változás.

Gyógyszerrel ideiglenesen el lehet nyomni a depresszió tüneteit, terápiával meg 1-2 év alatt rendbehozni mindent, hogy élhess gyógyszer nélkül is teljes életet később.

Míg ilyen állapotban vállalnál gyereket, házasodnál meg, csak rosszabb lesz minden. Ideig óráig elvonná a figyelmedet, de nem javulna semmi se hosszú távon. Gyerekednek lenne majd a legrosszabb, ha felnőtt lesz.

2021. szept. 28. 13:25
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

Mit rinyálsz itt, vannak nálad 100x rosszabb helyzetben élők!

Kapd össze magad, és éld normálisan az életed.

2021. okt. 20. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!