Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alkoholról hogy lehet leszokni...

Alkoholról hogy lehet leszokni? Ki hogy tette le? Milyen tempóban lehet?

Figyelt kérdés
2021. szept. 8. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Úgy hogy nem ivott tovàbb. Ha ez nem megy segítséget kell kérni, addiktológia, rehab, Anonim alkoholistàk stb... Gyógyszert szedni rà viszont értelmetlen, màrmint a sóvàrgásra. Viszont ha súlyos függő vagy az elvonás kórházi körülményeket igényel, mert a hírtelen abbahagyása veszélyes állapotokat hozhat létre.
2021. szept. 8. 21:14
 2/5 anonim ***** válasza:
63%
Miért értelmetlen gyógyszert szedni a sóvárgásra?
2021. szept. 8. 21:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Fokozatosan csökkentve nem lehet? Ma már csak egy 7.2 %os argust ittan
2021. szept. 8. 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
2-es vagyok. Nekem egy családtagom küzdött alkoholproblémákkal. Mikor elkísértem pszichiáterhez, akkor azt mondta a doki hogy a leszokást csak úgy lehet elindítani, hogy onnantól kezdve egy csepp alkohol sem.
2021. szept. 8. 21:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért 2-es mert minden erre esetleg alkalmas gyógyszerre rà van írva, hogy hosszú tàvon függőséget okoz. Az alkoholista meg a gyógyszerből sem tudna idővel mértéket tartani, mert függő. Ez egy betegség, amit nem azal lehet megoldani, hogy szertvàlttatnak vele. Rosszabb esetben meg jön a gyógyszerre ivàs, mivel kevés olyan alkoholista van, aki a kezelés első próbàlkozàsàra abbahagyja.

Le lehet pontozni, de én átéltem. Kb 10-szer voltam addiktológiàn, egyszer rehabon, szàmtalanszor pszichiátriàn és kb 4 pszichológust fogyasztottam el. Az utolsót is le lehet pontozni, de nincs olyan, hogy csak keveset inni. Függő, nem tud csak mértékkel fogyasztani. Italt se, gyógyszert se, drogokat se... Ez a betegség alapkritériuma.

Amíg nincs meg az elhatàrozàs, hogy befejezi saját maga érdekében, addig az atyaúristen is könyöröghet, meg hordhatja a legjobb kezelésekre a család, mert semmi értelme. Ilyenkor inkàbb magukat hordjàk el, hogy kapjanak segítséget, hogyan tudnak az alkoholistànak valóban segíteni.

2021. szept. 11. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!