Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet teljesen leszokni...

Hogyan lehet teljesen leszokni az alkoholról, hogy még egy kortyot se igyak? Aki végigcsinálta, az írjon.

Figyelt kérdés

2019. jan. 18. 13:04
 1/7 anonim ***** válasza:
22%

Fokozatosan. Először csak csökkentsd napi 1-2 adagra. Utána hagyd el úgy, hogy keress más elfoglaltságot. Járj kocogni, edzeni, úszni, kezdj el tanulni egy nyelvet stb... Ha egyedül nem megy, kérj barati segítséget, vagy fordulj pszichológushoz.

Sok sikert!

(Már jó úton jársz, ugyanis beismered a problémát! :))

2019. jan. 18. 13:30
 2/7 anonim válasza:
sokat töprengett rajta_hasonló cipőben járok mint te_50napja nem ittam semmit.az első pár hétben adott pluszt hogy még tudok lenni nélküle,de hiányzik.néha nagyon rám tör.azt hiszem vissza kellene térni oda az élményben amikor még nem írtál.mit és miket csináltál-sport,olvasás,film,zene-ilyenekre gondolok és kellene mellé olyan ember is aki fogja a kezed ha nem is szó szerint.hát röviden ennyi jutott eszembe,remélem segítettem.
2019. jan. 18. 23:02
 3/7 anonim válasza:
bocs telóról írók remélem azért érthető voltam.
2019. jan. 18. 23:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Fokozatosan nem lehet, csak úgy, ha felfújod a pofádat, és ezután egy kortyot sem iszol. Én menedzseralkoholista voltam, pontosabban most is alkoholista vagyok. Csak éppen 28 éve száraz. A cigarettát is akkor tettem le, mert ha rágyújtottam, mindjárt innom kellett volna.

Nem mindennapi akaraterő kell hozzá, de meg lehet csinálni.

2019. jan. 19. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Miquel válasza nekem nagyon tetszett :)

lassan fokozatosan tényleg nem lehet, lehet, hogy van ilyen, aki meg tudja ezt valósítani, de nem tartom jellemzőnek, aki igen, én azt speciell nem tartom alkoholistának, legfeljebb ifjonti bohémsának :))

Sokkoló lehet, de én nőként írok, magamról, Volt alkoholista pasim, de nem óhajtok másról beszélni, gondolom ez érthető, nagyon sok ember nagyon máshogy iszik, én úgy ittam, hogy nem "remegtem érte, nem idegesített, 23 éves voltam, mikor megittam egy pohár sört, ráadásra ketten a barátnőmmel

A miért volt a lényeges, nem a mennyiség, hiztsz nevetséges mennyiség

aztán több lett

egyre több

az elején még pozitiv volt a visszajelzés, "jahhh hogy te nem is vagy ilyen magát hercegőnek gondoló, huuu de jó :)) és az eleinte poziív visszacsatolás miatt, belecsúsztam

Alkoholista vagyok? igen én annak tartom magam mert ugyan nem állandóan, értsd mindig csodálkozom az ilyen elvonókon, de az viszont van, hogy vagy iszom vagy nem

remekül le tudok, tudtam mondani, soha nem ittam csak mert, de ha egyetlen fröccsöt megittam, nem tudtam abbahagyni, nekem ez egyszerúen rossz helyzet kezelés volt, ahogy fentebb menedzserivóról is ezt gondolom :)

egyben biztos vagyok, mindent a lehető legnagyobb mértékig ki kell iktatmi az életedből,kerülj mindent ami a fjedbn összefügg az itallal, tudom, nem lehet mindent, de legalább azt tedd meg amit lehet

e

2019. jan. 20. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:

ja elózó vagyok

én pl egy darabig bírtam, aztán már nem, kocsmában találkozást, pl hiába mondtam, hogy nem iszom, csak szajkózták, hogy ne mááár nem kell lerészegedni csak egy bort igyál , ne igyak már egyedül, stb stb, hiába mondtam, hogy nekem ilyen nincs, vagy iszom vagy nem.,

ne akarjanak rávenni

így legtöbb kapcsolatom felbomlott

nem sajnálom

2019. jan. 20. 16:20
 7/7 anonim ***** válasza:
mármint azt nem sajnálom, hogy ezeka kapcsolatok felbolottak
2019. jan. 20. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!