Hogyan lehet teljesen leszokni az alkoholról, hogy még egy kortyot se igyak? Aki végigcsinálta, az írjon.
Fokozatosan. Először csak csökkentsd napi 1-2 adagra. Utána hagyd el úgy, hogy keress más elfoglaltságot. Járj kocogni, edzeni, úszni, kezdj el tanulni egy nyelvet stb... Ha egyedül nem megy, kérj barati segítséget, vagy fordulj pszichológushoz.
Sok sikert!
(Már jó úton jársz, ugyanis beismered a problémát! :))
Fokozatosan nem lehet, csak úgy, ha felfújod a pofádat, és ezután egy kortyot sem iszol. Én menedzseralkoholista voltam, pontosabban most is alkoholista vagyok. Csak éppen 28 éve száraz. A cigarettát is akkor tettem le, mert ha rágyújtottam, mindjárt innom kellett volna.
Nem mindennapi akaraterő kell hozzá, de meg lehet csinálni.
Miquel válasza nekem nagyon tetszett :)
lassan fokozatosan tényleg nem lehet, lehet, hogy van ilyen, aki meg tudja ezt valósítani, de nem tartom jellemzőnek, aki igen, én azt speciell nem tartom alkoholistának, legfeljebb ifjonti bohémsának :))
Sokkoló lehet, de én nőként írok, magamról, Volt alkoholista pasim, de nem óhajtok másról beszélni, gondolom ez érthető, nagyon sok ember nagyon máshogy iszik, én úgy ittam, hogy nem "remegtem érte, nem idegesített, 23 éves voltam, mikor megittam egy pohár sört, ráadásra ketten a barátnőmmel
A miért volt a lényeges, nem a mennyiség, hiztsz nevetséges mennyiség
aztán több lett
egyre több
az elején még pozitiv volt a visszajelzés, "jahhh hogy te nem is vagy ilyen magát hercegőnek gondoló, huuu de jó :)) és az eleinte poziív visszacsatolás miatt, belecsúsztam
Alkoholista vagyok? igen én annak tartom magam mert ugyan nem állandóan, értsd mindig csodálkozom az ilyen elvonókon, de az viszont van, hogy vagy iszom vagy nem
remekül le tudok, tudtam mondani, soha nem ittam csak mert, de ha egyetlen fröccsöt megittam, nem tudtam abbahagyni, nekem ez egyszerúen rossz helyzet kezelés volt, ahogy fentebb menedzserivóról is ezt gondolom :)
egyben biztos vagyok, mindent a lehető legnagyobb mértékig ki kell iktatmi az életedből,kerülj mindent ami a fjedbn összefügg az itallal, tudom, nem lehet mindent, de legalább azt tedd meg amit lehet
e
ja elózó vagyok
én pl egy darabig bírtam, aztán már nem, kocsmában találkozást, pl hiába mondtam, hogy nem iszom, csak szajkózták, hogy ne mááár nem kell lerészegedni csak egy bort igyál , ne igyak már egyedül, stb stb, hiába mondtam, hogy nekem ilyen nincs, vagy iszom vagy nem.,
ne akarjanak rávenni
így legtöbb kapcsolatom felbomlott
nem sajnálom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!