Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Édesanyámat beutalták belgyógy...

Édesanyámat beutalták belgyógyászatra úgy, hogy elmondtam a házirorvosnak, hogy mik a tünetek, amelyek egyértelműen neurológiai problémára utalnak, Huntington kórra, bár nem vagyok doki,de a felsorolt 15 tünet közül 10 min. illett édesanyámra.Kérdés?

Figyelt kérdés
A kórházban a belről elvitték neurológushoz de agyi ct-t vagy mr-t nem csináltak. De miért nem??? Egyértelmű hogy az agyával történt valami. A belgyógyászaton azt mondták hogy hát nem olyan könnyű innen mr-re elvinni. Ilyen létezik???

2021. aug. 26. 19:03
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok szemét lenni, de...

Ugyan ki van akkor, ha valóban igazad van és huntington kóros? Mert hogy az kezelhetetlen betegség. Lesz egy diagnózis, ami nem demencia, hanem huntington, és ennyi. Kezelést ugyanúgy nem tudnak adni.

2021. szept. 1. 20:19
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

21.. Én vagyok a 20as

Tenyleg nem szemétkedek én se, de kívül álló könnyebben látja ezt, ha nem tesz hozzá érzelmeket, az érintettnek mindig nehezebb látni.

2021. szept. 1. 20:27
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
De az emberhez méltó halál mindenkinek jár, nem úgy, hogy húsig hatoló sebekkel fájdalmában ordítva, éhezve, szomjazva.
2021. szept. 1. 20:29
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Ez így van. De nem kezdek el veszekedni. Szerintem az ottani dolgozokbol a munkájuk már kiolte a lelket, és akinek már mind1, annak az.. Kész..

Ezért mondtam hogy érzéketlenül kell látni. Mert a hozzátartozó sok érzelmet táplál és amiatt nem lát, de ez természetes

2021. szept. 1. 20:32
 25/39 A kérdező kommentje:
Ma voltam bent édesanyámnál, és a szomszéd idős néni mondta, hogy megetetik, itatják, reggelente tisztába teszik és fürdetik. Szóval elvileg foglalkoznak vele. Naponta tiszta hálóinget adnak rá. Engem az egészben csak az dühít, hogy bár lehet már nem lesz jobb a helyzet, de hogy egy pontos diagnózist nem tudnak felállítani, hogy nézze, ez történt, ez a helyzet, akkor azt mondom jó. De hogy így találomra mondják mindenféle képalkotó vizsgálat nélkül, hogy előrehaladott demencia, azt nehéz elfogadni, hogy úgymond nem tesznek meg mindent azért, hogy diagnosztizálják, hogy pontosan mi is zajlik le nála, és ebbe nehéz nekem beletörődni.
2021. szept. 2. 19:17
 26/39 anonim ***** válasza:
51%

25#

Ezt megertem. Én amikor kórházban voltam, illetve mikor régebben a testvérem is, mi mindig úgy hagytuk el a kórházat, hogy a zarojelentesre nem volt pontos dolog írva. Írva volt valami diagnosztizált dolog, és hozzairtak hogy még még valami. Ez bosszantó, alairom, diagnosztizálás nélkül nehéz lehet elfogadni, főleg ezt az állapotot. Sajnálom ami veled történik, de kitartást!

2021. szept. 2. 21:18
 27/39 anonim ***** válasza:

És akkor mit fogsz csinálni?

A nővéreket pénzeld, akkor is, ha tilos, úgy, hogy más ne lássa. Nem jellemző, hogy gondoskodnak az elesett betegről.

2021. szept. 2. 22:47
 28/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igyekszem kitartani. Nem, nem fogom pénzelni a nővéreket, reménykedem bennük, hogy teszik a dolgukat, hisz ők ezt a hivatást választották. Ha pénzelném őket, lehet akkor sem foglalkoznának vele jobban. Amikor meg tehetem, meglátogatom édesanyámat, sajnos ennyit tudok tenni. Arról nem beszélve, hogy fizetős ez az ápolási osztály, szóval szintén csak reménykedni tudok abban, hogy ahhoz méltóan bánnak is vele.
2021. szept. 3. 18:18
 29/39 anonim ***** válasza:
Ja, ha fizetős, az más! Ott van esély a normális bánásmódra. Mennyibe kerül?
2021. szept. 3. 18:23
 30/39 A kérdező kommentje:
Havi körülbelül 100.000Ft.
2021. szept. 4. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!