Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Édesanyámat beutalták belgyógy...

Édesanyámat beutalták belgyógyászatra úgy, hogy elmondtam a házirorvosnak, hogy mik a tünetek, amelyek egyértelműen neurológiai problémára utalnak, Huntington kórra, bár nem vagyok doki,de a felsorolt 15 tünet közül 10 min. illett édesanyámra.Kérdés?

Figyelt kérdés
A kórházban a belről elvitték neurológushoz de agyi ct-t vagy mr-t nem csináltak. De miért nem??? Egyértelmű hogy az agyával történt valami. A belgyógyászaton azt mondták hogy hát nem olyan könnyű innen mr-re elvinni. Ilyen létezik???

2021. aug. 26. 19:03
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Igen, egy vérvizsgálat is kimutatja, bár gyanítom én hiába említettem meg a dokinak, hogy talán ez lehet a baj, ők nem gondolnám hogy ezt figyelembe vették és hogy külön ezt nézték volna vérvételkor. Ma még elvileg volt mellkasi vizsgálaton, csak azt nem tudom hogy miért, dokival nem tudtam beszélni. Majd azért hétfőn felhívom újra a kórházat hogy egyáltalán sikerült e valamit kideríteni vagy sem. Nem fogják átvinni neurológiára, neurológiai vizsgálaton volt, aztán ennyi, visszavitték a belre.
2021. aug. 27. 18:30
 12/39 anonim ***** válasza:
57%
Akkor menjetek magánklinikára, ha meg tudjátok oldani. Ennek így semmi értelme nem volt. Gondolom, belgyógyászatilag se találtak semmit. A háziorvost le kéne kapni a 10 körméről. De mikor adta a beutalót, már akkor kellett volna ragaszkodnod a neurológiához.
2021. aug. 27. 18:34
 13/39 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért oda adta, úgy voltam vele, hogy ott majd csinálnak alapvizsgálatokat, és onnan ide-oda tudják még vinni különböző más jellegű vizsgálatokra, de úgy látszik tévedtem. Ugyebár amikor felhívtam a háziorvost első körben hogy jöjjön ki és nézze meg, már akkor mondtam neki, hogy valószínűleg az agyával történt valami, ennek ellenére még se oda utalta be.
2021. aug. 28. 17:02
 14/39 anonim ***** válasza:
75%

Elhiszem, hogy bosszantó a helyzet, de még mindig jusson eszedbe, hogy bármennyire is indokolt lett volna, ők végeztek egyetemet. Lehet, hogy oka volt miért nem csinálták meg az említett vizsgálatokat.

Remélem nekik is elmondtad azt amit ide leirtal, tehát hogy milyen sulyossagu a dolog, hogyan változott, és részletezted. Ha ezt megtetted akkor a te dolgod itt véget ért, maximum kereshetsz másik dokit, vagy nyisd ki a szád az orvos előtt (nem kell durván, csak finoman szólj rá), hogy bizonyos vizsgálatokat hajtsanak végre.

(volt hogy ki kellett harcolnom egy beutalot mert a háziorvos az egyértelmű refluxot, laktozerzekenysegnek nézte, közöltem vele hogy azért nekem kell beutalo)

2021. aug. 30. 20:46
 15/39 A kérdező kommentje:
Abszolút elmondtam minden panaszt hogy milyen volt és milyen lett. Apum ráadásul ismerte a belgyógyász osztályvezetőt és mondta neki, hogy egy mrt vagy ct-t intézzen már, hát úgy látszik annyira ez nem érdekelte őt. Az a baj, hogy a dokik tényleg csak azt látják hogy most milyen, de hogy előtte milyen volt, azt csak én tudhatom. Most átvitték az ápolási osztályra egy másik kórházba, de megpróbálok ott beszélni valakivel, hogy esetleg egy képalkotó vizsgálatot nem-e lehetne e végezni rajta.
2021. aug. 31. 11:34
 16/39 anonim ***** válasza:
70%
Ápolási osztályraaaaa??? Ápolási osztály=elfekvő=reménytelen, javíthatatlan állapotú, minimális önellátásra is képtelen, félrelökik, mint egy ócska tárgyat. Kérdező, légy résen! Mit csinálnak ezek az anyukáddal??? Mi a diagnózis?!
2021. aug. 31. 14:29
 17/39 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy sajnos minimális önellátásra is képtelen. Anno még mi adtuk be a jelentkezést az ápolási osztályra, előtte meg az idősek otthonába. Nekem dolgoznom kell, édesapám meg két hónapig járt hozzá lakásra folyamatosan, hogy legyen édesanyám mellett valaki, de ő se tudta ezt végtelenségig csinálni. A diagnózis? Előrehaladott demencia. Demenciája előtte is volt, ráfogták arra, hogy ennyit rosszabbodott.
2021. szept. 1. 18:19
 18/39 A kérdező kommentje:
Belgyógyászatilag rendben volt nagyjából és ennyi. Az ápolási osztályt majd megkérem, ha már a bel nem volt képes, hogy intézzenek neki egy mrt vagy ctt. A doktornő azt mondta, hogy ilyen állapotban gyógyszeres kezelést nem ajánl, mert akár rosszabbodhat is, meg nem találta nagyon indokoltnak, hogy mr vagy ct legyen. Demencia rosszabbodott és ezzel el lett intézve, csak én ezt nem akarom így ennyiben hagyni.
2021. szept. 1. 18:22
 19/39 anonim ***** válasza:
51%
Hát, ha úgy marad, akkor ott gondozás hiányában elteszik láb alól. Fekszik, nem mozog: felfekvések, elfertőződés + tüdőgyulladás. Ezen kívül kiszáradás, mert a kutya nem figyel oda arra, hogy igyon, és alultápláltság, lesoványodás, mert ha magától nem tudja megenni az odalökött ételt, úgy viszik el, hogy hozzá se nyúlt.
2021. szept. 1. 20:01
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Most gonosz leszek, lepontozhattok, de így van..

Nagypapám tavaly meghalt, már nagyon rossz volt nézni amiket csinál, neki jobb így, nem kinlodik. Gondoljatok bele, egy magatehetetlen ember az élet már nem kell, neki sem jó, az illető is marcsak szenved, Te pedig torodsz vele, mert szereted, de közben te is csak szenvedsz.

Az élet normális körforgása, hogy aki már mentálisan vagy fizikailag nem tud életben maradni, meghal. Igen itt most nem is foglalkoznak a kérdező édesanyjával, de őszintén szólva ebben az állapotban, azért nem foglalkoznak vele, mert az édesanyja is csak kinlodik, meg az ápolók is. Igen, hagyni fogják meghalni sajnos, úgy mint nagyon sok embert, ez érzelmileg Meg terhelő lehet, hisz az edesanyadrol van szó, akit láthatóan szeretsz, de az orvos akkor nem tesz semmit, mikor tudja, hogy már nem is kell.

Sajnálom hogy ezt én közöltem Veled/Veletek, de ezt valakinek ki kellett mondania.

Ha kórházban hal meg még talán jobb, mert nem a karjaid között, a szemed láttára. Az én nagymamam, édesanyám szeme láttára halt meg... Láttam milyen állapotban volt, szarban!

Le lehet pontozni tényleg, de igazságot írtam sajnos.

2021. szept. 1. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!