A szegénység és a nyomor vezethetett idáig?(Többi lent)
Egyértelműen a gyerekkori trauma miatt van.
A lelki sérülések nem annyira szembetűnőek, mint a fizikai sebek.
Csak közvetett módon, a viselkedésből lehet következtetni arra, hogy
valaki nincsen rendben pszichésen. A gyógyuláshoz vezető út első lé-
pése mindig annak fel- és beismerése, hogy sérültünk lelkileg. Az ön-
becsülési problémával küszködő ember számára pontosan ez a legnehezebb. A Névtelen Alkoholisták minden összejövetele a résztvevők csak
keresztnévvel történő bemutatkozásával kezdődik: „János vagyok,
alkoholista.” Nem lehet egy olyan problémát megoldani, aminek léte-
zését tagadjuk. Ha lelki sérülés ért gyerekkorodban, nem a te hibád.
Nézz szembe vele, mert csak így tudsz meggyógyulni!
Ezt nagyon sok ember gondja....a felelősség.
Vállalj felelősséget önmagadért!
Ne a családodat hibáztasd, ne orbánt, a kormányt, stb. Ne bántsd őket a jelenlegi helyzetedért. Ha felelősséget vállalsz, és elfogadod, így válsz felnőtté igazán.
Én vagyok a felelős! Mondd ki!
A másra mutogatást hagyd meg a gyerekeknek.
4-esnek
Nem hibáztatok senkit, épp ellenkezőleg önmagam hibáztatom állandóan a leirtak ellenére is.
#2 vagyok: pontosan olyan dolgokról van szó, amire nem emlékezhetsz. Már egy csecsemőt is lehet mélyrehatóan traumatizálni azzal, ha nem reagálnak a szükségleteire, nem veszik fel ha sír stb. Így égnek be azok a mély megélések, hogy nem vagyok szerethető, jelentéktelen/ értéktelen vagyok, a világ egy kiszámíthatatlan hely, nem bízhatok senkiben stb. Kisgyerekkorban ugyanígy, ha ignorálják az érzéseidet, nem kezelnek "valakiként", hiszen "csak" egy gyerek vagy, fizikailag a gondodat visselik, lelkileg, érzelmileg viszont elhanyagolnak. Így természetes, hogy az életedet végig fogják kísérni az ebből fakadó problémák - kapcsolatteremtés, kötődés, kommunikáció, önérvényesítés stb. terén. Amíg valamilyen terápián ezt fel nem dolgozod...
Az óvodai viselkedésed is már ennek az eredménye és sajnos az ilyen viselkedés, "kisugárzás" vonzza az őt megerősítő tapasztalatokat (piszkálás pl.).
Nem is feltétlen kell elítélni a szüleid, valaki bölcs meglátása volt, hogy "senki nem önszántából hülye", nyilván nekik is hasonlóan traumatizált volt a gyermekkoruk, és mivel nem dolgozták fel (mint Te fogod, pszichoterápián pl.), ezért nyomták át öntudatlanul Neked. Alkesz se szórakozásból lesz valaki, hidd el.
7 es elég röhejes.
Honnan tudod hogy itt ki kicsoda látatlanba online? Valami médium vagy?
És honnan tudod hogy a kérdező elmegy akárhova is kezeltetni magát?
"nyilván nekik is hasonlóan traumatizált volt a gyermekkoruk, és mivel nem dolgozták fel (mint Te fogod, pszichoterápián pl.), ezért nyomták át öntudatlanul Neked."
Az zavar hogy már ítélkezel más emberekről, közben fogalmad nincs kinek milyen volt az előélete korábban. Ez nagyon buta megnyilvánulás volt. Tanácsokat osztogass a kerdezőnek, a többi nem kér belőle.Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!