Halálosan rettegek! Mit tegyek?
A nap minden percében attól rettegek, hogy valaki fel fog jelenteni. Volt már rá példa (következménye végül nem lett), valószínű ez az oka ennek.
Halálos rettegésben élek már nagyon régóta, mindenről azt hiszem, hogy bűnt követek el és meghurcolnak érte.
Pl: találtam egy 100-ast a földön nagyon sokáig azon rettegtem, hogy talált tárgy lopásért meg leszek hurcolva. Vagy egyszer beszéltem valakivel chatben, egy idő után megunt és nem írt vissza itt meg attól félek, hogy zaklatásért fog feljelenteni.
Egyszóval bármit csinálok, mindig azt hiszem, hogy valaki feljelent, vagy elkapnak és visznek a börtönbe.
Segítsen valaki könyörgöm mit tegyek, már teljesen megmérgezte ez a lelkemet és másra nem tudok gondolni csak arra, hogy be fognak hívni a rendőrségre, és el fognak ítélni, börtönbe kerülök és romokba dől az életem.
Attól félek, hogy akaratlanul követek el valami bűntettet, vagy talál valaki valamit amivel meg tud fogni és be tud köpni a zsaruknál. Hidd el eszem ágában sincs szándékosan semmiféle bűnt elkövetni.
(rámászás=beszólogattam neki, nem hagytam békén)
Hát elmagyarázni is nehéz...
Úgy értem, hogy akármit csinálok, azt ki tudja színezni úgy valaki (pl. egy rosszakaró) hogy bűnténynek látszódjon, beköp és jaj nekem. Vagy amit említettem a kérdésnél is, azzal kapcsolatban, ha valaki nem ír vissza.
Jobban sajna nem tudom elmagyarázni.
Amúgy meg lehet, hogy csak túlgondolom... de azért bennem van a félelem.
Van benne igazság.
Megpróbálom elenegedni ezt. Csak magamnak lesz rosszabb ha folyton erre gondolok.
Köszönöm mkinek aki próbált segíteni!
pszichológus, pszichiáter bármely mentális tanácsadó tudna segíteni.
elég paranoiás vagy mindenképp valakivel legalább ki kellene beszélned alaposan, mielőtt már minden szociális kapcsolatodnak vége lenne
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!