Hogyan kezelitek azt, ha néhányan (közülük családtagok) hipochondernek neveznek?
Attól függ, hogy jogosan neveznek hipochondernek?
Mert ha igen, akkor megpróbálnám ha másképp nem megy, orvosi segítséggel kigyógyulni belőle. Ha nem vagy az, akkor elengedem a fülem mellett. Bár aki nem nyafog állandóan minden képzelt betegésgre azt nem is nevezik hipochondernek.
Ha valami bajom van, a legrosszabbra gondolok, félek a diagnózisoktól és a gyógyszerektől. Ilyen értelemben az vagyok.
Viszont tele vagyok pozitív lelettel, alig ihatok valamit, ezer dolgot nem ehetek (orvos és dietetikus mondta a tanácsokat), vérképem augusztusi csillaghullás.
Hát így olvasva tényleg hipochonder vagy egy kicsit.
Ugye azt tudod, hogy ha egy betegséget bebeszélsz magadnak, akkor előbb-utóbb tényleg beteg leszel. Nem minden, de sok betegség azért van, mert rögesztmésen bebeszéljük, hogy ott van.
Például nemsokára családi összejövetel, mondjuk igen kis körű, de családi.
És családtagom kb mindent megvet, ami egészség, egészséges.
Én pedig igen szigorú diétán vagyok, a belgyógyász táplálkozási tanácsadásra is elküldött. Gluténérzékenység gyanúja is felmerült egyebek mellett.
Egyébként is fogok pszichológushoz járni, de nem hinném, hogy sos segít a fenti témakörön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!