Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt hipochonderek? Ti...

Vannak itt hipochonderek? Ti hogyan élitek meg?

Figyelt kérdés
Szóval Hipochonder vagyok. Már kezdem a "megőrülés" határát súrolni. Belefáradtam már az egészbe. Teljesen tönkreteszi az életem, ezt csak az tudja igazán megérteni/átérezni aki benne van. Van olyan akinek sikerült maga mögött hagynia, önszántából? Tudom hogy pszichológushoz kellene mennem, de azt anyagilag most semmiképp nem tudnám megoldani. Mentálisan teljesen kész vagyok, és nem csak az én életem megy rá, hanem a szeretteimé is. :(
2021. júl. 16. 19:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az segített hogy egy teljes kivizsgáláson estem át vérképpel, meg agyi CT vel. Rendszeresen járok orvoshoz és még természetgyógyászatot is olvasgatok. Mindenképpen menj el pszichológushoz legalább beszéld ki magadból. A TB is finanszírozza, keresd meg a hozzátartozó kórházat. Lehet várnod kell egy hónapot mire bekerülsz.. ha tudsz angolul akkor rengeteg anyag van fent YouTube on vagy egy sima Google kereséssel nagyon sok mindent megtalálsz. Hogy mi okozza ezt nálad erre valószínű te tudod a választ.. csak kicsit mélyebbre kell ásni.. addig meg valahogy nyugodj le nem lesz semmi bajod az idegesítő magatartásoddal rontod a saját immunrendszered et. Sok víz gyógynövények kiegyensúlyozott étrend és mozgás. Ha mozogsz eleget akkor kevésbé leszel szorongó.
2021. júl. 17. 21:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Én hipochonder vagyok nagyon.

Emellett több krónikus betegségem is van, a vérképem pedig katasztrófa. Engem nem lehet megnyugtatni negatív leletekkel, mert a leleteimnek csak pici része negatív.

Most magánnál vizsgálgatom magam, ha tényleg lesz lelkierőm végigcsinálni, akkor minimum sztatint és protonpumpa-gátlót kell szednem, de például a reflux orr-melléküregi tüneteket is ad illetve a kalciumszintem is kórosan magas. Ezen kívül apróságok, mint seborrhea, szívzörej, gerincferdülés.

Nekem a hipochondria abban nyilvánul meg, hogy új tünetnél a legrosszabbra gondolok. Illetve nem tudom elfogadni, hogy 28 évesen ennyi bajom van, nem bízom teljesen a modern orvoslásban, a gyógyszerekben.

Engem érdekel az emberi szervezet és az egészség is.

Hosszú évekig az segített, hogy mégsem olvasgattam ezekről illetve eltussoltam a krónikus betegségeimet. A koleszterinem még gyógyszerhatáron belül volt, a többi nem látszott a fogászaton és a rutin, kisebb vérképeken. Viszont ez se megy a végtelenségig.

2021. júl. 23. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!