Hipochonder vagyok? Mit tegyek?
Üdv!
Kérdésem volna, szerintetek ez hipochondriának minősül-e:
Sosem voltam beteges. Anno érettségi évében pánik szerű tüneteim voltak, azt hittem szívbeteg vagyok és folyton a pulzusom számoltam, ez így hónapokig ment.
Majd tavaly enyhe emésztési panaszaim lettek, puffadás és laza széklet napi egyszer, általában reggel. Mindenki azt mondta nekem ez semmi és túlaggódom, mert 1 hét után azt gondoltam én crohnos vagyok vagy ilyesmi, mert utána olvastam..Tudom, hiba volt.
Háziorvos, onnét intolerancia teszt, kijött a tejfehérje. Diétáztam, egy darabig jobb volt, néha napokra megint. Nem nyugodtam meg, de szüleim szerint már idegi alapon okoztam néha a hasmenést (ami nem is az volt, mert napi 1 alkalom mindig) túlságosan válogattam már mit eszek stb. Gasztrós megnézett gluténra, teljes gasztró vérkép pajzsmiriggyel, minden jó. Azt mondták a napi 1 székelés amúgy is normál, néha ez lehet lazább.
Aztán ennek tetejébe ami újra beszaratott, kevés élénk vér a széklet tetején. Ezzel találtam magamon még egy tünetet, párszor láttam már, nem bírtam mással foglalkozni, folyton oldalakat néztem erről, paráztam. Elmentem proktológiára magánba, aki azt mondta a nyílásnál van egy pici kis kripta gyulladás amit folyton felsérthetett a széklet és onnét eredt, nyugodjak meg, írt is rá valamit.
De én még mindig képes vagyok parázni, hogy mi van ha valami komoly..
Jogos, vagy ez már tényleg hipochondria és kezelésre szorulok? Nem akarok a szeretteim agyára menni.
Te elmentél ezzel szakemberhez? Úgy érzem, hogy ördögi kör szinte már. Ha napokig/hetekig jól vagyok jobban megfeledkezem. Majd ha valamitől véletlen rosszabb lenne a hasam, megy a parázás.
Kivétel nélkül mindenki azt mondja nekem, hogy én túlzom el és a lehet a stressztől inkább már ibs-em van..
Ooh basszus ezt átérzem.. De amúgy hallottam is én erről, hogy a hipochondria azért nagyon rossz, mert tényleg produkálsz tüneteket! Az agyad elhiteti.
Bocs, hogy rákérdezek, de nálad mi a probléma, ami miatt felmerült?
Hát nekem mellkasszorítással, magas pulzus, lábremegés, fejfájással kezdôdött, azt hittem szívinfarktus, mentôk bevittek kórházba, minden rendben volt, aztán utána egyszer egyedül voltam otthon, és megint rosszul lettem, teljes pánik.
Aztán kezdtek megjelenni fizikai tünetek, elkezdtem utána olvasni, aztán mára hipochonder lettem, parázok mindentôl. :D voltam sok kivizsgáláson, rákot kerestek, mert fogytam a semmibôl 10 kg-t, úgy h ettem rendesen, de semmi. Így most már pszichiàter a kövi lépés
Én mikor àltalánosba jártam akkor voltam nagyon hypochonder,aztán évekig semmi,nem olyan régen megint előjött, de már sokkal jobb megint. Elég sok mindentől függ
Ha gondolod írj,aztàn leírom a tapasztalataimat,hátha tud neked segíteni
Ugyanígy volt ez nálam is!(:
Rendben majd írok neked
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!