Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kialakulhatott nálam ettől...

Kialakulhatott nálam ettől borderline?

Figyelt kérdés
Szüleim elváltak amikor még kisgyerek voltam. Apámhoz minden második hétvégén mennem kellett. A nője éveken keresztül, minden alkalommal amikor ott voltam szavakkal bántott, megvédeni nem tudtam magam, apám meg sose volt ilyenkor jelen. A verbális bántalmazás alatt értek pl. olyanokat, hogy beszólt arra, hogy hogy nézek ki, csúnya a hajam, a ruhám, úgy nézek ki mint egy csöves, lusta vagyok stb... Volt, hogy aludni se hagyott, bejött korán rengel a szobába hangoskodni, csak hogy felébresszen. Ez amit leírtam, csak töredéke annak, amit az évek alatt csinált. Rettegtem tőle mindig, utáltam átmenni emiatt apámhoz, de szólni se mertem, mert azt hittem, csak rosszabb lesz. Lelkileg nagyon megviselt annó. Ennek már sok éve, már felnőtt vagyok, de úgy érzem feldolgozni nem sikerült. Ez okozhat nálam borderline tüneteket?
2021. aug. 16. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Milyen borderline tüneteid vannak és mért nem pszichiáterhez mész velük?
2021. aug. 16. 21:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Fogok. Szinte az összes tünet igaz rám, kivéve a drogozás meg az alkoholizálás. De pl. a dühkitörések, hangulatingadozások megvannak. Féltékenységi rohamok, önértékelési gondok, önsértés, ezek mind megkeserítik az életem.

A kérdésemre amúgy tudsz válaszolni?

2021. aug. 17. 09:27
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem hiszem, hogy ettől, ahhoz azért kell veleszületett hajlam is, és 14-ből 12 napig, vagyis az életed 85%-ában normális bánásmódban volt részed. Ha anyukádtól se kaptál szeretetet, úgy már indokoltabb, de arról nem írsz.
2021. aug. 17. 09:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Anyutól kaptam. Otthon azt hiszem minden rendben volt. De ha nem ettől, akkor mi mástól? Persze lehet, hogy semmi bajom, és ez csak hiszti, ahogy mások mondják. Akkor viszont jó nagy nyomorék vagyok a semmitől...
2021. aug. 17. 10:14
 5/6 anonim ***** válasza:
32%
Szakemberre kell bízni a megítélést. A hangulatingadozás szerintem egyszerűen normális, az időjárás is ingadozik, akkor mi, érző emberek mért ne tehetnénk. Az önbizalomhiány a magyarok 80%-ára jellemző. A dühkitörésnek a szintjét kéne látni, lehet, hogy nem olyan tombolás az! A féltékenység és az önsértés az, ami pszichiáteri kezelést igényel, mindennek az eredője az alacsony önértékelés, azt kell felhozni.
2021. aug. 17. 10:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. aug. 17. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!