A Frontinra vagy egyéb ugyanilyen összetevőjű nyugtatóra, 3 hónap alatt rálehet szokni? Kialakulhat függőség, hogy a szervezet kívánja?
Nemhogy 3 hónap alatt, hanem annál sokkal rövidebb idő alatt.
Javaslom, olvasd el ezt a cikket:
Érdemes az egész cikket elolvasni, de kiemelem ezt a részt:
"Már a használatakor is komoly mellékhatásokat okoz, abban a pillanatban pedig, amikor a használó felfüggeszti a szer szedését, rettenetes izomrángások és görcsök, depresszió, szorongás, sok esetben halálfélelem és rohamok kezdik el kínozni. A Xanax betegtájékoztatója magáért beszél.
Mellékhatásai többek között: zavart állapot, depresszió, memóriakárosodás, szájszárazság, szorongás, feledékenység, mánia, hallucináció, ellenséges magatartás, rendellenes gondolkodás. Emellett a betegtájékoztatóban szerepel az is, hogy a gyógyszer szedése (még terápiás dózisokban is) fizikai függőség kialakulását eredményezheti."
Most néztem meg pontosan: 2 hónapja és 10 napja szedem a Helexet (eleinte Frontin-t). A legkisebb Helexet 0,5mg reggel-este 1db-ot. Nagy baj, ha hirtelen elhagyom a szedését. Kezdem magam is jól kezelni a dolgokat, szorongást, pánikot, de nem akarom az elvonási tüneteket a pánikrohamokkal összetéveszteni.
Függő meg nem akarok lenni, ép elég volt ennyi gyógyszeres segítség.... úgy olvastam, hamar rá lehet szokni, vagy később nem tudom majd letenni, mert ha nem szedem az burtális pánikrohammal járhat...
Inkább kognitív terápiával folytatnám az egészet.
Tudom, az orvossal kellene megbeszélni, de annyira szeretik ezeket ajánlgatni és azt hajtogatni, hogy csak így sikerül... ezért kérnék még itt véleményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!