Iskolaváltás miatt kialakulhat valakiben anorexia, illetve depresszió?
Figyelt kérdés
A depresszió kialakulását ilyen ok miatt valószínűbbnek tartom, de az anorexiában nem vagyok biztos. Nagyon megköszönném, ha valaki segítene. :(2021. febr. 15. 10:38
1/4 anonim válasza:
Igen.
Az anorexia sem egy önmagában mutatkozó kórkép, jellemzőenvalamilyen más pszichés megterhelés miatt alakul ki.
2/4 anonim válasza:
Igen, ahogy az #1-es is leírta: az anorexia pszichés megterhelés miatt alakul ki, kérdező, te látom nagyon nem vagy tisztában a fogalmával.
3/4 A kérdező kommentje:
Nyilván nem gondoltam, hogy valaki amiatt lesz anorexiás, mert megverik az utcán. A kérdésemet arra értettem, hogy a lelki megterhelések ilyen fajtája miatt lehet-e valaki anorexiás, mert nem voltam benne biztos, hogy valaki egy új közegbe való bekerülés miatt (ahol egyébként a világon semmi bántás nem éri a súlya miatt), anorexiás lehet-e.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
2021. febr. 15. 11:49
4/4 bererka válasza:
Sajnos, igen. A megfelelési kényszert felerősítheti egy új, ismeretlen és ezáltal bizonytalan környezet. Az anorexia mögött mindig van depresszió, szorongás is. Ha van valaki a környezetedben, akiről feltételezed, hogy étkezési zavarral küzd, vagy te magad vagy az, akkor minél előbb fordulj vagy forduljatok szakemberhez, mert minél kevesebb ideig van benne az ember, annál nagyobb az esély a gyógyulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!