Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Autistaként kérdezem: miért...

Autistaként kérdezem: miért jó az embereknek, ha nem ismerik be a tényeket, hanem inkább áltatják magukat?

Figyelt kérdés

Realistának tartom magam, míg az emberek természetesen pesszimistának. Ha valami szr, arról szeretem kimondani, hogy szr.

Néhány példa, mire gondolok:

- Az emberek azt állítják, nem kell rohanniuk, van idejük. Közben reggelizni sincs idejük vagy arra se, hogy megvárják az 5 perceként járó járatot.

- Azt állítják, hogy kb 6 óra alvás elegendő, mialatt állva elalszanak az emberek a munkahelyükön és fejenként ipari mennyiségű kávét isznak.

- Manapság már a 30-40 éveseket is fiatalnak nevezik, amikor a 70-75 éves élettartam felén túl vannak és a testük is hanyatlik ebben a korban.

Azt sem értem, hogy miért akadnak ki, ha rosszat mond az ember magáról.

Az autizmus miatt (és talán más miatt is) másképp gondolkozom és én őszintén nem értem ezt... Vagy túl flegma vagyok az emberekhez képest: én tényleg flegmán, egykedvűen mondok ki bizonyos tényeket.

Továbbá úgy érzem, hogy pont az a pesszimista, akiben rossz érzést keltenek ezek a tények.

2021. aug. 13. 16:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"Az illúziók nem feltétlenül rosszak, főleg, ha motiválnak."

Tényleg motiválják az embereket? Ha igen, akkor itt ez pont egy olyan érv lehet, mint amilyet keresek! Engem nem motiválnak, ha tudom, hogy csak illúzió, akkor nem motivál és ha motivációs eszközként akarják használni és győzködnek is mellé, még fel is idegesít.

"Valószínűleg nem gonoszságból mondod, csak nincs annyira fejlett szociális érzékenységed, mint a neurotipikusoknak."

Mi lenne gonoszság?

Azért megtanulás, tapasztalás útján (mára) nagyjából én is tudom, mi gonoszság, de ha azt gondolom, hogy a mai dolgozó igenis rohan, 6 óra alvás igenis nem elég és egy 30 éves már nem fiatal (hanem középkorú), az nem gonoszság, szerintem.

"Neked is rosszul esne a szíved mélyén, ha azt mondanám, hogy idegfejlődési rendellenességben szenvedsz, hiszen ez bántóbb, mintha azt mondanám, hogy autisztikus vagy."

Idegfejlődési dolog, de miért rendellenesség?

"Ugyanígy rosszul esik másnak is, ha érzéketlenül nyilatkoznak az életével/életvitelével kapcsolatban."

Nyers nyilatkozást bőven látok neurotipikusok részéről is.

Illetve amúgy én se várom, hogy kvázi kegyesen hazudjanak. Mondjuk a győzködést már nem szeretem.

2021. aug. 13. 19:01
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha most lennék gyerek szerintem nekem is beütötték volna az autista billogot.

Amiket leírtál ugyanígy gondolom.

Ami még pluszban idegesít, hogy legtöbben megállás nélkül siránkoznak, mindig mást hibáztatnak, de ők semmit nem hajlandóak tenni a változásért.

2021. aug. 13. 21:11
 13/16 anonim ***** válasza:
8%
Az NT-k primitívebbek, ne foglalkozz velük.
2021. aug. 15. 11:13
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát a hétköznapi dolgokban azok.

Az emberi kapcsolatokhoz mi vagyunk nagyon hülyék, de a többihez ők primitívek.

Szerintem ezt a kettőt kellene összehozni.

2021. aug. 15. 23:00
 15/16 anonim ***** válasza:
6%

Az autizmus az evolúció következő lépcsőfoka. Nem tehetünk róla, hogy nem érnek fel hozzánk a nem autisták.

Üdv,

Egy aspi nő

2021. aug. 16. 12:24
 16/16 A kérdező kommentje:

Hát a nem emberi kapcsolatokra vonatkozó dolgok kapcsán én is így érzem. A neurotipikusok sokszor nem gondolják végig a dolgokat, hanem ősi ösztönök mentén cselekednek, a legjelentősebb talán a birkaszellem.

Viszont azért az is tény, hogy nekünk a legalapvetőbb társadalmi mozzanatokat is tanulnunk kell, abszolút nem értünk az emberekhez, abszolút nem jön magától, hogyan kellene viselkednünk.

A kettő ötvözete kellene. :D

2021. aug. 16. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!