Autistaként kérdezem: miért jó az embereknek, ha nem ismerik be a tényeket, hanem inkább áltatják magukat?
Realistának tartom magam, míg az emberek természetesen pesszimistának. Ha valami szr, arról szeretem kimondani, hogy szr.
Néhány példa, mire gondolok:
- Az emberek azt állítják, nem kell rohanniuk, van idejük. Közben reggelizni sincs idejük vagy arra se, hogy megvárják az 5 perceként járó járatot.
- Azt állítják, hogy kb 6 óra alvás elegendő, mialatt állva elalszanak az emberek a munkahelyükön és fejenként ipari mennyiségű kávét isznak.
- Manapság már a 30-40 éveseket is fiatalnak nevezik, amikor a 70-75 éves élettartam felén túl vannak és a testük is hanyatlik ebben a korban.
Azt sem értem, hogy miért akadnak ki, ha rosszat mond az ember magáról.
Az autizmus miatt (és talán más miatt is) másképp gondolkozom és én őszintén nem értem ezt... Vagy túl flegma vagyok az emberekhez képest: én tényleg flegmán, egykedvűen mondok ki bizonyos tényeket.
Továbbá úgy érzem, hogy pont az a pesszimista, akiben rossz érzést keltenek ezek a tények.
"(és talán más miatt is)"
Igen, ez a kulcsszó.
Én MINDENT észre szoktam venni, azt is, ami jó érzést kelt bennem és azt is, ami rosszat. A rossz miatt káromkodom, sírok, dühöngök (ennek is bele kell férnie), ha lehet ellene tenni, teszek, ha nem, feldolgozom. A jónak örülök, nevetést, mosolygást vált ki. Sok dologgalé szemben eléggé semleges vagyok viszont. De erről fél éve 8 teljes oldalt teleírtam és aki olvasta, annak jellemzően tetszett.
Viszont baromira nem ez a kérdés, hanem a fentiek.
Ellenben 4-es és 5-ös látatlanban ítél, erre vagyok allergiás.
8
Ezt nem értem.. mire gondolsz?
7
Persze, látatlanban el is fogom hinni, amit mondasz RÓLAM. :D
Az ember egy szociálisan nagyon érzékeny élőlény, nem véletlenül léteznek szociális normák. Az illúziók nem feltétlenül rosszak, főleg, ha motiválnak.
Valószínűleg nem gonoszságból mondod, csak nincs annyira fejlett szociális érzékenységed, mint a neurotipikusoknak.
Neked is rosszul esne a szíved mélyén, ha azt mondanám, hogy idegfejlődési rendellenességben szenvedsz, hiszen ez bántóbb, mintha azt mondanám, hogy autisztikus vagy. Ugyanígy rosszul esik másnak is, ha érzéketlenül nyilatkoznak az életével/életvitelével kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!