Miért csekkolom le állandóan random emberek Facebook-profilját?
Alapvetően nem Facebookozok sokat, leginkább üzenetezésre használom, a főoldalon sem szoktam letekergetni. Viszont az oldal ugyebár véletlenszerűen feldob egy-egy bejegyzést a főoldal legtetejére, így arra rá szoktam nézni, és ez elég gyakran valamelyik "tömegcsoport" (pl. "Pesten Láttalak", "Albérlet Budapest") posztja. Én pedig ahogy végigpörgetem a kommenteket, azzal párhuzamosan nyitom meg néhány ember profilját - olyanét, aki nekem tetsző kommentet írt, vagy olyanét, akinek a véleménye nagyon nem egyezik az enyémmel, vagy aki csak nagyon vicces, stb -, és végiglapozom pár nyilvános képüket, hogy felmérjem, nagyjából milyen emberek lehetnek ők. És már saját magam irritálom ezzel a szokásommal, mert tudom, hogy nincs semmi értelme. Időnként ráeszmélek, és akkor bezárom a megnyitott böngészőlapokat.
Mi állhat a háttérben? És hogyan tudnék leszokni róla? Külső segítség nélkül, lehetőleg, mivel nem gondolnám, hogy bármi komoly lenne, csak zavar, hogy nem tudom a miértjét, ahogyan az is, hogy csinálom.
Kíváncsi vagy, érdekel, milyen ember az, aki az adott kommentet írta. Ezzel semmi probléma nincs, viszont ha nagyon sok időd elmegy vele, és ez zavar, akkor oda kell rá figyelni tudatosan.
Egyébként a valóságban hogy állsz ezzel? Van elegendő szociális kapcsolatod? Szoktál új embereket megismerni?
Utolsó, a kötekedés hogy merült fel benned? Semmi ilyesmiről nincs szó, sőt kifejezetten nem szeretem az értelmetlen konfrontálódást.
#4, amit te írtál, azt érzem legközelebb ahhoz, amiről szó lehet, szóval köszönöm. És jogos a kérdés, a covid miatt erősen csökkentek (illetve az online térre korlátozódtak) a szociális kapcsolataim, elképzelhető, hogy a profilnézegetés is ennek a mellékterméke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!