Anorexiás vagyok(?) 44 kg vagyok,155 cm. Pszichológushoz is járok,azt mondta anorexiás vagyok,de szerintem ilyen súllyal nem mondható anorexiának. Jó,nagyon sok tünetem van ami anorexiára utal, de szerintem a súlyom normális 17/L
164 cm-hez voltam 45 kg.
Mivel sokat ettem, ráadásul bármit, semmitől sem híztam, soha nem érdekelt a súlyom, ezért nem voltam anorexiás, a vékonyságom ellenére sem.
Viszont ha te ezt a súlyt éhezés, drasztikus fogyókúra, stb. árán éred el, akkor lehet anorexia.
100kg-al is lehetnél anorexiás! Nagyon nem az a döntő ebben, hogy eljutsz -e odáig, hogy az életed veszélyezteted. Még nem, de ez egy mentális betegség, ha a pszichológus szerint érintett vagy, akkor elhiheted.
Azt írtad sok tüneted van erre, ezek nem hazudnak.
Kezdjük ott, hogy az anorexia nem súlytól függ, ahogyan már előttem is leírták.
Viszont amivel nem értek egyet, az maga a BMI. A BMI felnőttekre vonatkozik, elméletileg 18 év és afelett, de nyilván embertől függ, én inkább 20-at mondanék. Egyébként percentilis táblázatot használnak.
BMI-re vonatkozóan:
Legfelső és a legalsó vonal mutatja, amit az emberek 3%-a ér el. Annak környékén lehet ok az aggodalomra főképp. A BMI pedig jelen esetben 18.31, ami valahol pont a 15%-os metszésvonalon van. Amúgy pedig a BMI használhatatlan, hogy valaki látatlanba csak úgy kijelentse ez alapján, hogy te bizony sovány/kövér vagy.
Másrészt egy javaslat a BMI-re (Oxfordi Egyetem matematikusai szerint):
BMI = 1.3*tömeg/magasság^2.5
magasság: méter
tömeg: kg
1.3*44 / 1.55^2.5
Ha nem számoltam el, akkor 19,12, ami pedig teljesen rendben.
Azt nem tudom, hogy valóban anorexiás vagy-e, de a súlyod rendben lehet. Ha valakinek van egy okosmérleg, esetleg beszerzel egyet, akkor ott kapsz egy részletesebb testösszetételt. Az alapján már jóval könnyebb konkrétumokról beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!