Hogy segíthetnék a feleségemnek anélkül, hogy megbántom?
Az utóbbi pár évben egyre gyakoribbak a képzelt betegségei, vagy épp apró jeleket nagyít fel. Rögtön google és 15 perc után megvan a diagnózis, majd szalad az orvoshoz akinek eleve hamis vagy képzelt tünetekről mesél, így a "kezelés" is rossz, felesleges.
Nem lepett meg, az anyja ilyen, neki rendszeresen 5-10 valamilyen betegsége van, sokszor az egyik szövődménye a másiknak. Reméltem, hogy a feleségem nem örökli, sokáig még cikinek is tartotta az anyja fantáziált betegségeit, de egyre inkább olyan lett ő is.
Próbálom a racionalitás felé terelni, hogy ne az internetről diagnosztizálja magát, hogy amennyiben úgy gondolja komoly, azt előzze meg néhány vizsgálat, hogy legyenek eredmények, hogy nem kell a fél gyógyszertárat megvásárolni.
Nehéz, mert azt hiszi ellene vagyok és én nem tudhatom, hogy mennyire fáj neki, ne szóljak bele. Néha teljesen elszáll és apró jelét sem adja a józan gondolkodásnak. Az sem zavarja, hogy egyre több gyógyszer sorakozik itthon, amit sok esetben ki sem bont, de biztonságérzetet ad neki. Egyébként fiatal, egészséges, nincsenek krónikus betegségei. Igaz ő nem ezt állítja, de papírt semmiről nem kapott.
Tanácstalan vagyok, van innen visszaút?
Nincs visszaút, ez egyre rosszabb lesz a korral.
Nem véletlenül mondják hogy nézd meg az anyját, vedd el a lányát. Sokan tévesen a külsőségekre vetítik, de igazából ezek a fontos dolgok, hogy mennyire lehet valakivel együtt élni. Ez csak rosszabb lesz, de várható volt, ebben nőtt fel.
ő is eljár sokszor vizsgálatokra ahol kiderül, hogy semmi baja, de pár hét és talál valami újat
Nagyon egyszerű ELSŐ LÉPÉST tudok ajnánlani "gyógymódként":
Tedd fel a kérdést: MIBEN SEGÍTHETEK?
Az észosztás, tanácsadás, lebeszélés- rábeszélés "rossz karma" :)))
Gondolj bele, nálad működik? Szereted, ha a környezeted neked ad mindenféle "jótanácsot2? Ha a környezeted mondja meg, hogy te hogy érzed madag, és te mit csináljál szerintük?
Én tuti nem szeretem, viszont az jól esik, ha meghallgatnak, és segítenek abban, amit kérek.
Értsd helyesen a szavaimat, öngyilkos kezébe nem adok kötelet, mert azt kér tőlem :)))
Ha a feleséged panaszkodik bármilyen tünetre, akkor szeresd őt (Ha tudod) és kérdezd meg tőle: Miben segíthetek?
És segítsd őt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!