Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 18/F Megalophobia. Mi ez?

18/F Megalophobia. Mi ez?

Figyelt kérdés

Van egy irracionális félelmem a nagy tárgyaktól. De ez nem ilyen egyszerű. Nem tudom csak úgy elmagyarázni a félelmem tárgyát ezért megadok feltéleket amiknek meg kell felelnie hogy féljek tőle.

-szokatlanul nagy a tárgy vagy építmény, az átlagos méretéhez képest

-elhagyatott vagy kevés ember van körülötte

-nagyobb a tárgy vagy építmény mint én magam

Továbbá írnék olyan feltételeket is amik mellett még félelmetesebbek

-sötéten színezett vagy teljes fekete az egész, esetleg lekopott már a festék az elhagyatottságtól

-valós használati dolog vagy konkrétan valamit, de az egész teljesen bizarr (számomra) nem bizalomgerjesztő.

Illetve vannak amiket egyből kizárok, mondjuk ha egy elhagyatott ház előtt találom szembe magam attól nem félnék. Inkább legyen valami egyszerűbb, ami lehetne sokkal kisebb is, mondjuk egy hosszú és széles lépcsősor.

Szó szerint ezeknek a dolognak a látványától félek/félnék. A valóságban nem találkoztam még ilyenekkel de képeken igen. Kellemetlen ezekre a képekre nézni, és ha tényleg valami ezekhez hasonlóval találnám magam szemben akkor összekuporodnék és hátatfordítanék, vagy eltakarnám a szemem. Nem mernék rájuk nézni.

Ezt jelenti a megalophobia? Vannak még hozzám hasonló emberek?

2021. júl. 31. 04:21
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

Remélem így elképzelhetőbb a félelmem tárgya. Ha ilyenekkel álmodék nem mernék vissza aludni. Gyermekkoromban voltak ilyen rémálmaim.

Az emberes feltételt azért írtam mert ha elképzelem hogy hogyha mondjuk a lépcsőn átlagos emberek mászkálnak nem olyan félelmetes.

2021. júl. 31. 04:27
 2/16 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék hogy főleg éjszaja reagálnék így ezekre élőben. Nappal feltétlenül de akkor se mernék rájuk nézni.
2021. júl. 31. 06:04
 3/16 A kérdező kommentje:

*ábrázol konkrétan vámot

*nappal nem feltétlenül

2021. júl. 31. 12:30
 4/16 anonim ***** válasza:

Én meg ilyen helyekre akarok eljutni. :D Szeretem az ilyen elhagyatott “félelmetes” helyeket, lépcsőket, épületeket.

Amíg nem keseríti meg az életedet, addig nem hiszem, hogy probléma lenne. Mindenkinek van valami félelme. Enyém az, ha sok embert látok egy kupacon. Őrületbe kergetnek.

2021. júl. 31. 12:40
 5/16 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

És azokra a helyekre és szívesen eljutnál ahol ezek találhatóak? :D

2021. júl. 31. 12:47
 6/16 A kérdező kommentje:

[link]

Sorry

2021. júl. 31. 12:48
 7/16 anonim ***** válasza:

Tényleg bejön. :D

Az ilyeneket bírom a legjobban:

[link]

[link]

Ez sem tetszik?

2021. júl. 31. 12:58
 8/16 A kérdező kommentje:
Ezek viszont egyesen szépek és királyak :D a kastélyba szívesen benéznék
2021. júl. 31. 13:00
 9/16 anonim ***** válasza:
Na látod, akkor mégsem olyan vészes a helyzet. :D
2021. júl. 31. 13:03
 10/16 anonim ***** válasza:

Hű, nekem nagyon tetszenek ezek a képek! Habár én pont, hogy megalomániás vagyok, mindenből a legnagyobb után vagyakozok. :D

A kihalt, néptelen helyekért is rajongok, ugyanis magamnak való természetem van és szeretek egyedül lenni.

Szerintem amíg nem zavar nagyon a félelmed, nem kell vele foglalkoznod. Ha akadályoz a mindennapi tevékenységeidben, pszichológus talán segíthet.

2021. júl. 31. 15:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!