Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 18/F Megalophobia. Mi ez?

18/F Megalophobia. Mi ez?

Figyelt kérdés

Van egy irracionális félelmem a nagy tárgyaktól. De ez nem ilyen egyszerű. Nem tudom csak úgy elmagyarázni a félelmem tárgyát ezért megadok feltéleket amiknek meg kell felelnie hogy féljek tőle.

-szokatlanul nagy a tárgy vagy építmény, az átlagos méretéhez képest

-elhagyatott vagy kevés ember van körülötte

-nagyobb a tárgy vagy építmény mint én magam

Továbbá írnék olyan feltételeket is amik mellett még félelmetesebbek

-sötéten színezett vagy teljes fekete az egész, esetleg lekopott már a festék az elhagyatottságtól

-valós használati dolog vagy konkrétan valamit, de az egész teljesen bizarr (számomra) nem bizalomgerjesztő.

Illetve vannak amiket egyből kizárok, mondjuk ha egy elhagyatott ház előtt találom szembe magam attól nem félnék. Inkább legyen valami egyszerűbb, ami lehetne sokkal kisebb is, mondjuk egy hosszú és széles lépcsősor.

Szó szerint ezeknek a dolognak a látványától félek/félnék. A valóságban nem találkoztam még ilyenekkel de képeken igen. Kellemetlen ezekre a képekre nézni, és ha tényleg valami ezekhez hasonlóval találnám magam szemben akkor összekuporodnék és hátatfordítanék, vagy eltakarnám a szemem. Nem mernék rájuk nézni.

Ezt jelenti a megalophobia? Vannak még hozzám hasonló emberek?

2021. júl. 31. 04:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A megalománia kiakassza a férfiakat!
2021. júl. 31. 16:42
 12/16 anonim ***** válasza:

#11.

Soha nem szeretnék párkapcsolatot, tehát teljesen mindegy. Írtam is, hogy magamnak való vagyok és egyedül érzem jól magam. :D

2021. júl. 31. 17:09
 13/16 anonim ***** válasza:
12# Dugáshoz nem szükséges párkapcsolatban lenni. Egyébként is viccnek szántam. :)
2021. júl. 31. 17:42
 14/16 anonim ***** válasza:

#13.

Aszexuális is vagyok. Nem fogsz ki rajtam. :D

2021. júl. 31. 18:17
 15/16 A kérdező kommentje:

Lépcsős témában inkább ez ilyesmiktől félnék

[link]

[link]

Egyébként nem akadályoz ez a félelmem mert nem nagyon találkozok ilyenekkel. Viszont ha ilyesmi lépcsőkön kéne közlekedjek oda-vissza akkor ugyan megtenném az utat de eléggé szoronganék közben

2021. júl. 31. 18:24
 16/16 anonim ***** válasza:
15# Budapesten vannak ilyen mozgólépcsők. Talán 5-6 alkalommal voltam rajtuk. Na akkor elkezdtem ott szédülni, azt hittem hátraesek, leszédülök.
2021. aug. 1. 12:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!