Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális, ha ilyen mértékben...

Normális, ha ilyen mértékben fél egy ember a tekintélyes személyektől?

Figyelt kérdés

Félek minden olyan élethelyzettől, ahol kiszolgáltatott vagyok, vagy ami által függő helyzetbe kerülhetek. Mivel hajlamos vagyok lehajtani a fejem és bólogatni, azonnal domináns pozícióba helyezem a másik személyt, saját magamat pedig elnyomom. Ha visszaszólok, akkor attól félek, hogy szégyenteljes helyzetbe sodrom magam. Ezt csak a tekintélyeknél érzem.

Például félek beszélni a háziorvosommal, mert félek, hogy nagyon dühös lesz rám, amiért még nem vettem fel az oltást. Félek attól, hogy felelőtlennek fog gondolni, hogy nem voltam kivizsgáláson már 3 éve, úgyhogy nem merek beszélni vele. Nem véletlenül nem mentem el 3 évig, sajnos folyamatosan halogattam, pontosan a leírt félelem miatt.

Tisztában vagyok azzal, hogy ő is egy ugyanolyan személy, mint én, de az, ha nem fog kedvelni, sőt mérges lesz rám, az számomra egyenlő a totális megalázással, és úgy hogy érezzem magam biztonságban? Nem akarom, hogy teljesen idiótának nézzen.

2021. júl. 29. 08:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Sajnos amit csinálsz,ahogy reagálsz, ez a kiszolgáltatottság szerintem rosszabb.

Magadért magadnak kell kiállnod, véleménye mindenkinek van, és lehet is akármiről,ne csak a másét hallgasd.

Ezt valahol a gyermekkorban történt dolog okozhatta benned szerintem,

( szülő, pedagógus, óvónő aki ezt nevelte beléd,hogy neked Quss mert én ÉN vagyok te pedig senki.) Lényegtelen ki és hogyan, de szerintem ezt néhány alkalom pszichológussal való találkozás nagyon sokat segíthet a jellemerősödésben, és ennek a mostani meglátásnak a módosításában.

2021. júl. 29. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!