Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziósnak érzem magam...

Depressziósnak érzem magam mások élete miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én közfoglalkoztatott vagyok, nincs pasim, és a fogaim is elég rosszak(párat már helyrehozattam) folyton romlik. Van nekem is szakmám+érettségi, csúnya vagyok szerintem és rá adásul nem vagyok 100-as az tuti. Szoc fóbia agorafóbia, pánik stb mind megvannak. És csak nézem hogy ezek helyett az ismerőseimnek férjük van,gyerek lesz, házat vettek, költöztek stb én meg csak.. Úgy érzem nekem ezek sosem lesznek. Csődtömeg vagyok. Más is van igy?

2021. júl. 28. 15:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szociális fóbia és az agorafóbia kezelhető. Depressziós pedig lehet nem is vagy, hanem "csak" szomorú amiatt, hogy neked nem adatott még meg, ami másoknak igen.

A csúnyasággal nem lehet mit kezdeni sajnos, de a csúnyáknak is lehet párja (kismillió ilyet látni). Persze az is lehet, hogy csak te tartod magad csúnyának és valójában nem is vagy az.

2021. júl. 28. 15:52
 2/13 anonim válasza:
80%
Szia! Szerintem a legnagyobb okozó az , hogy nagyon unatkozhatsz. Nekem ilyen rossz gondolatok akkor jutnak eszembe, hogyha nincs semmi teendőm. Ebből jön a következő dolog, hogy akkor csinálnod kéne valamit, ha van időd a meló mellett, mert így ismerhetsz meg új embereket és akár pasizhatsz is. Gondolok sportolásra, közösségbe járásra, stb. Tudom, milyen, szinte semmi motivációd nem lehet és úgy érzed mintha egy ördögi körben ragadtál volna. Viszont ha ezt megpróbálod megtörni, csinosan öltözködsz (és nem érdekel mások véleménye, mert akinek nem tetszel, mutasd meg neki merre van az ajtó!) eltervezed a napjaid, és képes leszel nyitni mások felé, egyből jobban fogod érezni magad! Szurkolok, biztosan képes leszel rá!:)
2021. júl. 28. 15:56
 3/13 anonim ***** válasza:

És mit szeretnél?

Hogy valaki adjon egy házat vagy pénzt vagy egy másik életet?

Miért vagy közmunkán?

2021. júl. 28. 16:01
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem volt más választásom, nem találok munkát. Mit szeretnek? Hat nem is tudom atlagos eletet
2021. júl. 28. 19:26
 5/13 anonim ***** válasza:

Távol álljon tőlem,hogy téged vagy a közfoglalkoztatottakat megbántsam.Biztosvan olyan,hogy valaki nem talál vagy nincs más vagy olyan élethelyzetben van,hogy elfogadja ezt.

A keleti régióban élek,ott amire mindenki azt mondja, hogy innen csak elmenni érdemes.

Mégis azt látom,hogy itt csak a kifogás keresés megy.

Gyárak, vendéglátósok, gazdálkodók mondják hogy nincs ember.

Mert ennyiért meg annyiért senki nem akar menni.

Közmunkára meg csak felballagnak az otthoni melegítőbe, aláírni,aztán csókolom...

Ennyi erőfeszítéssel akarnak itt az emberek sokkal jobban keresni.

Értem én,hogy sz.r a 3 műszak vagy a konyhai munka,vagy mezőgazdaságban a napon kint lenni..

De a munkahely legtöbb embernek ilyen,nem a legoptimálisabb,be kell járni,ott kell lenni, csinálni kell.

Ha ez megy 1-2 évig, lehet kicsit jobban élni, előrébb lépni.

Tanulni, fejlődni ,meg tervezgetni.

Azért érzed magad rosszul mert nincs ami adjon egy egészséges önbizalmat.

Senki nem fogja ezt házhoz vinni, neked kell tenni érte.

A csúnyaság is olyan dolog,hogy az ápoltság , kedvesség,jó természet nagyon sokat tud javítani rajta.

Egy fodrász vagy egy öltözék,smink mind egy -egy kis lépés lenne magadért,de ahhoz is pénz kell.

Ha kicsit rendezettebb a sorsod az összes dolog,ami miatt rosszabbul érzed magad tudna változni.

De ehhez neked kell mozdulni.

2021. júl. 28. 20:08
 6/13 A kérdező kommentje:
Aki nem itt dolgozik az nem tudja!!! Krumpli ültetés, hagyma ültetés, kapálás, gyomlálás. Virágágyás készítés, kapálás öntözés, krumpli töltés fólia sátor ültetése gondozása takarítás, férfiaknak árokásás, kaszálás, temetőn és az egész falun.télen hó lapátolás, seprés kivétel nélkül. Szóval nem csak aláírjuk a papírt
2021. júl. 28. 20:44
 7/13 anonim ***** válasza:
Gyár, vendéglátós, gazdálkodó megfizeti a több szakmás, többdiplomás embereket? Nem dolgoztam meg ilyen területen. Milyen? Élhető a munkaidő pld oviba, bölcsőibe, suliba lehet a gyereket hozni-vinni normál időben úgy, hogy nem ő az első és az utolsó is, meg az edzésére is oda érsz és a család nemcsak húsvétkor és karácsonykor van kis szerencsével együtt? Milyen a szakmai fejlődés, előrelépési lehetőség, ha ez a terület nem érdekel valakit és nem is ebben tanult?
2021. júl. 29. 04:05
 8/13 anonim ***** válasza:
7 A gyereket nem kell hozni-vinni suliba, van busz
2021. júl. 29. 08:10
 9/13 anonim ***** válasza:

A kérdező nem többdiplomás.

A felsoroltak mindegyike a közmunkához képest jobban fizet, bejelent.

Természetesen nem azt jelenti,hogy egy 3 műszakos szalagmunka álommeló lenne,de egy maszek fogorvos időnként belefér ,meg egy elfogadhatóbb életszínvonal,mint 52000ből.

Hidd el,hogy a dolgozó emberek

90 %a meg se mozdulna,ha a legoptimálisabb állásra várna.

1-2 év rendezett munkaviszony után,ha van egy kis elszántság ,nagyon sok helyen van előre lépési lehetőség.

Persze ezt se úgy,hogy meghívóval vörös szőnyegen.

Millió képzés van , iskolarendszerben, munkaügyi központon keresztül támogatások.

Aki ezt nem tudja kihasználni az nem is akar semmit,csak kifogást keresni.

2021. júl. 29. 10:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Téged elküldték a szüleid 6-7 évesen egyedül reggel busszal több átszállással és utána mikor este bezárt a suli egyedül mentél haza több átszállással busszal és estig marad voltál otthon? Edzésre is egyedül mentél a város más részeire elsősként? Szuper vagy. Nem ért soha semmi, mindent tökéletesen meg tudtál oldani elsős-másodikos-harmadikosként egyedül reggel , este otthon és az úton, házi hibátlan, lecke megtanulva stb? Suliban mit szóltak elsőben, hogy egyedül jossz-mész, simán elengedtek mikor bezárt az iskola?
2021. júl. 29. 12:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!