Hogyan győzhetnék meg egy orvost arról, hogy adjon nekem olyan papírt amelyel nem vehetnek fel dolgozni éjjeles műszakban 4 órával többre csak abban az esetben ha olyan műszakbeosztást kérnek ahol váltakoztatva van a nappalos, éjjeles?
Természetesen nincs baj az éjszakázással akkor ha csak tudom fixen éjjeles leszek s így rendben van akár 8 vagy 12 órára is.
A váltakoztatásoktól félek mert tudom azt hogy mikor kétműszakoztam akkor a délutános műszak utolsó 3 órájában már kóvájogtam a dekoncentráltságtól, álmos is voltam mindig valamint idegességet is tapasztaltam magamon de ennyire kényes nem kívánok lenne mert ez csak 3 óra ezt eltudom még tűrni.
Bocsi rosszul fogalmaztam. Itt van újra:
Hogyan győzhetnék meg egy orvost arról, hogy adjon nekem olyan papírt amelyel nem vehetnek fel dolgozni éjjeles műszakban 4 órával többre abban az esetben ha olyan műszakbeosztást kérnek ahol váltakoztatva van a nappalos, éjjeles?
Azt érném el vele, hogy a munkahivatal nem ajánlhat fel ilyen munkát nekem ami pedig azért volna jó hogy ne dobhassanak ki ha úgy döntenék nem vállalom el.
Valamint egyes munkahelyek hajlandók volnának éjszakai rövidített műszakban átrakni engen ahelyett hogy elküldenének. Mert nem lehet velük kompromisszumra jutni ha nincs orvosi papírod róla.
Valamint miért lehetetlen? Úgy gondolom az amitől én tartok az egy komoly emberi probléma és hiba is hogy legálisan dolgoztatható így egy ember. Ha a doki adna róla papírt ezzel nem kerülne veszélybe az állása mert ilyen módon dolgozni jelentősen káros pszichésen szóval a paíron írták megfelelnek bármi féle túlzás nélkül a valóságnak.
Nappalos és éjjeles folytonos rövid időn belüli váltakoztatása abszolút elfogadhatatlan kell hogy legyen orvosilag függetlenül attól hogy ez nem illegális.
Ez lehet hogy rossz ötlet. Aki a munkaalkalmasságit csinálja, az belenézhet az összes orvosi leletedbe és előfordul hogy sok az előítélet. Talán inkább válts szakmát.
Megpróbálhatod azt, hogy egyik szakembernek panaszkodsz alvásról, műszakváltásról napirendváltozásról, ami téged megvisel. És a nappalos műszakkal van valami baj? Nem szereted az embereket?
A nappalos műszakkal nincs semmi bajom. A délelőttös valamint a délutános műszak az jöhet maximum nyolc órában de egy kicsit sem többe vagy csak fixen éjjeles műszak ez is jó még.
Igazából a 8 óra az épp határeset nekem ez az amit maximum kitudok bírni anélkül,hogy jelentős mértékű mentális szenvedést élnék át de ezt ki tudom bírni képes vagyok alkalmazkodni hozzá de a 12 órázáshoz nem tudok sehogy valamint a 12 órázást mégis hogy kéne csináljam három műszakban nem értem. Elsején fogok kezdeni de nagyon nem akarom viszont a betegbiztosítót nem tudnám fizetni magamnak sehogy a munkahivatal pedig kitesz fél évre ha nem vállalom el mit tegyek?
Két műszakban sem volna jó a 12 órázás két ok miatt. Az első az hogy mint feljebb írtam túl sok nekem ez egy napra a második ok az,hogy a délutános műszakban ez nemcsak délutános műszak lesz hanem esti műszak is egyben hisz ha pl 2 órakor kezdődik a délutános akkor több mint éjfél utánig fogok dolgozni álmosan,fáradtan,irritáltan . A munka hivatalban meg gonoszok mindenkivel nekik csak az a cél hogy elüldözzék azokat aki benn vannak.
Mentális szenvedés alatt azt értem,hogy álmos,fáradt,ideges,dekoncentrált,agresszívebb leszek ezt onnan tudom,hogy mikor volt két műszakos 8 órás munkahelyem akkor a délutános műszak utolsó három órájában vettem észre magamon ezeket. Ja igen valamint a bevörösödött szemek mint könnyen észrevehető külső tünet, de mentálisan érzelmileg öl meg a leginkább.
Mond mit tegyek? Hétfőn valószínű megyek orvoshoz mert ki kell töltenie majd egy papírt mielőtt dolgozhatnék a dokinak elfogom ezeket mondani remélem fog tudni tenni valamit értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!