Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan jöhetne újra a gondolko...

Hogyan jöhetne újra a gondolkodásom, mennyire tud segíteni a pszichiáter?

Figyelt kérdés

3 éve ért egy nagyon erős trauma, lelkileg annyira terrorban éltem egy személy miatt, hogy már akkor erősen fájt a hasam amikor csak tudtam, hogy beszélni kell vele. Közben pedig folyamatosan izzadtam a stressztől, nem ettem semmit egész nap és teljesen depressziós voltam. A miket tett nem lényeg, a dinamikája a kapcsolatnak az volt, hogy én behódoltam és hagytam magam manipulálni ő meg egyre durvábban élt az ilyen módszerekkel.

A gondolkodásommal a problémák a szakítás után indultak meg, mikor visszaültem az iskola padba akkor a dolgozataim állandóan 30 helyen át voltak javítva általam, mert mindig beugrott valami másik válasz és előtte elfelejtettem, hogy az amúgy már beírt miért volt jó. De volt amikor azt is elfelejtettem, hogy mit csináltam 1 vagy 2 hete. Akkor kialakult nálam valami apátia szerűség, nem voltak se érzelmeim és a világot is szinte szürkének láttam. A feszültség is óriási volt bennem, nem tudtam, h vezessem le.

ahogy teltek az évek a tünetek enyhültek (most lesz a 3 éves évfordulója a dolognak) - bár sok tünetet meg se említettem, mert nagyon hosszan lehetne sorolni - de még mindig olyan mértékben szenvedek, hogy az állásomba került. A munkahelyen is annyi fezsültség volt bennem, hogy összesen 3x kaptam komolyabb dührohamot amit nem tudtak tolerálni. Folyamatosan fáradt vagyok egyébként, képes vagyok napközben vagy egy fárasztóbb tevékenység közben elaludni. Még mindig nem tudok egy dologra hosszan koncentrálni és a szexuális életem is rossz, mert kicsit olyan, mintha nem lennének gondolataim (vagy csak nagyon kevés) és emiatt nem tudok felizgulni se. De a beszélgetés meg a társaság is emiatt nehéz nekem, mert nincsenek gondolataim és nincs miről beszélni. Amikor fáradtabb vagyok akkor ez hatványozódik, olyankor írni és beszélni is alig tudok, teljesen megvan lassulva a beszédem.

A tanulásban is nehezítő tényezők vannak, egyszerűen úgy kell erőltetnem, ha valamit "át akarok gondolni", vagy fel akarok fogni. 3 év telt és jelenleg is sokszor gondolok még az öngyilkosságra is és sajnos a munkahelyem is elugrott, de így a következő is elfog. Mit tegyek, mi ez és mennyit tudna segíteni ezen egy szakember?

2021. júl. 22. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Pszichiáterhez kell menned, különben csak súlyosbodni fog a helyzeted.
2021. júl. 22. 18:44
 2/5 A kérdező kommentje:
hogy érted, hogy súlyosbodni?
2021. júl. 22. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, ha súlyos trauma ért, főleg ha hosszabb időn át, akkor ezek poszttraumás stressz tünetei. Koncentráció zavara, dührohamok, szexuális zavarok abszolút beleférnek. És igen, tud pszichológus segíteni. A pszichiáter egyből gyógyszert ír fel. Kérdés, hogy most hogy érzed magad? Ha úgy érzed, hogy gyógyszer nélkül is meg tudsz küzdeni vele, akkor is érdemes pszichológushoz fordulni, segít a trauma feldolgozásában.
2021. júl. 23. 14:32
 4/5 A kérdező kommentje:
KÖSZI. eddig mindenki azt mondta, hogy ez nem lehet PTSD pedig a tünetek egyértelműen stimmeltek. Köszi!:) most jelenleg nem érzem magam túl jól, megnehezíti a mindennapjaim ez a dolog. Aludni van erőm csak kb.
2021. júl. 23. 14:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérdező, kérj segítséget. Sajnos magától nem fog elmúlni, a PTSD komoly dolog.
2021. júl. 23. 14:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!