Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi idő után lehet Frontinr...

Mennyi idő után lehet Frontinra alkoholt inni?

Figyelt kérdés
Tehát igazából az lenne a kérdésem hogy nagyjából egy két három hónapja szedek 0.25mgs Frontint. Napi 3x felet szedtem aztán 2-3 hétig napi 2x felet És egy hete kb. napi csak egy felet. És két napja lesz hogy nem szedem egyáltalán. Hallottam ilyet hogy hónapokig nem lehet rá alkoholt inni meg ehhez hasonlókat és sehol nem találtam választ arra hogy akkor igazából mikor is lehet rá alkoholt és mennyit fogyasztani. Aki esetleg tudja annak előre is köszönöm!

2021. júl. 21. 16:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha reggel olyan 6-7 óra körül veszel be egy frontint akkor ebéd után már ihatsz alkoholt(nálunk a családban így szokták.)
2021. júl. 21. 16:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Erre a mennyiségre már most simán lehet alkoholt fogyasztani ENNYI IDŐ és a leírt dózis alapján.

Tapasztalat alapján mondom, bár már évek óta nem szedem, mert minek.

Szóval önmagában a korábbi gyógyszerszedés miatt biztos, hogy nem okoz gondot - persze a lényeg az, hogy mennyit, mert ez nem szerepelt a kérdésben.

Egy-két pohár bor vagy sör biztos, hogy nem árt meg. Ez tuti.

Főleg, mivel eleve csak 0.25mg-os volt, utána meg annak is csak a fele.

2021. júl. 21. 17:23
 3/4 A kérdező kommentje:
És mennyi idő után lehet inni többet?
2021. júl. 21. 23:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Valójában már nem számít szerintem. Egyáltalán honnan származott az az infó, hogy hónapokig nem lehet inni? Ha nem orvostól, akkor szerintem nem hiteles.

Különben is, ez már messze nem gyógyszerre ivás.

De gyógyszerfüggők és alkoholfüggők között - akik már jártak addiktológián vagy anonim alkoholistáknál - sok tévhit és rémhír kering. Velük nem szabad foglalkozni.

0.25-ös, pláne a fele, és most már annak is 3 napja - ez már semmi.

De ez és fenti válaszom csak akkor tartom, ha nem orvos mondta, hogy hónapokig nem lehet utána inni. Nem akarom, hogy a Kérdezőnek baja legyen!

De nekem ilyesmi eszembe sem jutott volna.

Sőt, éppenséggel voltam többször kerékpártúrán és minden reggel bevettem egy 0.5mg-os Frontint a szorongásomra, pár órával később meg, amikor megálltunk pihenni, ittam 1 sört vagy fröccsöt. Később még párat, meg este a vacsoránál is, akkor töményet is. Soha nem éreztem, hogy összeadódott volna a hatásuk, és ott voltak velem 5-en, 6-an, ők is észrevették volna, ha baj lett volna, ha furcsa lettem volna. Soha nem volt semmi gond, távolról sem. Több napos kerékpártúrák voltak és minden nap így oldottam meg a szorongásom. (reggel 1 Frontin, később alkohol - de módjával)

Ha nem SR vagy XR, hanem azonnali a Xanax vagy Frontin, annak nagyon gyorsan múlik a hatása - pont ez a baj vele (többek között).

Ezt a hónapokig nem szabad inni dolgot nem is értem. Még egyszer: Ha nem orvos mondta, akkor humbug.

2021. júl. 22. 07:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!