Beleszerettem a pszichológusomba. Jobban járok, ha abbahagyom a terápiát?
Nagyon megtetszett, mint nő. El tudnék képzelni vele normális párkapcsolatot. Viszont tudom, hogy ebből semmi nem lehet. Ő is mondta meg a neten is utánaolvastam. Nagyon zavar!
Ilyenkor mi a teendő? Beszéljem vele át századjára, vagy csak simán mondjam le a terápiát?
Valami hasznos ötletet szívesen fogadnék.
minden második páciens beleszeret a pszichológusába, emiatt kár mást keresned, mert semmi nem garantálja, hogy nem leszel majd szerelmes belé is, ha ez egy kifejezett probléma vagy minta nálad
vidd be ezt az egészet a terápiába, és dolgozzatok vele, ez a legjobb megoldás
Azt hogy érted, hogy beszéld-e át vele századjára? Ezek szerint 99-szer már átbeszélted?
Amúgy ez teljesen normális jelenség, áttételnek hívják, állítólag nem ténylegesen a terapeutába vagy szerelmes, hanem rávetíted a kívánkozó szerelem érzését. A jövőbe nem lát senki, lehet, hogy ha abbahagyod a terápiát, akkor elmúlik ez az érzés, viszont egy másik pszichológussal érdemes akkor is folytatni a megkezdett munkát az elérendő célért. De akkor ne nő legyen, hátha akkor megúszod ezt, de még arra sincs garancia. Végül is a pszichoterápia a személyközi kapcsolaton alapul, az működteti.
Anno én is beleszerettem a pszichológusomba, aztán szerintem rá is jött magától. Meg el is mondtam neki. Mondtam neki, hogy majd elnyomom ezt magamban. Erre ő azt felelte:Nem kell elnyomni, meg kell élni...
Nem tudom, hogy értette ezt,mert erre már nem mertem rákérdezni. Én abbahagytam a terápiát de az tuti biztos, hogy a vonzalom kölcsönös volt. Ezt érzi az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!