Beleszerettem a pszichológusomba. Volt valaki hasonló helyzetben? 27/N
Figyelt kérdés
2017. nov. 1. 20:26
1/6 anonim válasza:
Igen, rengetegen, de ez nem szerelem. Ez bálványozás. Hiszen mindig ott van, meghallgat téged, biztat... Mellette gondolom nem érzed azokat a problémákat, ami miatt felkerested.
2/6 anonim válasza:
Igen, rengetegen, ez egy természetes folyamat tud lenni. Csak fel kell ismerned, hogy ez nem igazi szerelem, hanem egy mellékterméke annak, amilyen pozícióban a pszichológus van, amit nyújt neked. Neki az a dolga, hogy egy támogató, elfogadó légkört teremtsen, értékítéletek nélkül forduljon feléd, az értékeidet kiemelje, megerősítsen, bátorítson, segítsen téged. Így könnyű idealizálni őt és azt hinni, hogy beleszerettél. Beszélj vele erről mindenképpen.
3/6 anonim válasza:
igen, igazat ír az 1-es, ez tipikus probléma - Jung ír erről. Sajnos ez egy olyan kötelék, kötődés, ragaszkodás, ami véget vethet a gyógyító tevékenységnek és nálad a gyógyulásnak.
4/6 anonim válasza:
Szerintem így ne járj hozzá tovább.
Én nem mondanám el neki, mit érzek, de ezt nem tanácsként írom, csak magánvélemény.
5/6 anonim válasza:
Nem pszichológusba, másik orvosomba. Nagyon kellemetlen helyzet. Nem akarom, hogy észrevegye, pedig dehogynem :) De tudom, hogy az véget vetne az orvos-beteg kapcsolatnak is, abba meg belepusztulnék, ha nem mehetnék hozzá többet.
6/6 anonim válasza:
4-es: Azért jó, ha elmondja, mert így ezzel is kellene dolgozni. Hiszen nem mindenki lesz szerelmes a pszichológusába, ez nem a pszichológusból jön, hanem a kliensből. Így ez a saját munkája része lehet, hogy ezzel foglalkozzanak. Illetve így a pszichológus az etikai elveknek megfelelően át tudja irányítani egy másik kollégához, biztosítva a megfelelő ellátást, segítséget. Ha a kérdező csak szimplán nem jár hozzá többé, nem beszélik meg, akkor nem biztos, hogy egyedül megfelelő szakembert talál helyette, a pszichológus nem tudja továbbítani a fontos információkat az új szakemberhez, ráadásul érteni se fogja, miért lett hirtelen elég a kliens számára az ülésekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!