Most hogyan tovább? Mi tévő legyek?
Könyörgöm segíts!! Már kiírtam tegnap is ezt a kérdést a tanulmányokhoz de ott csak 1 válasz jött hátha itt jobban járok.
Nos megbuktam matekból a pótvizsgán is, egész nyáron taultam, iskolába, magántanárhoz jártam. De a pótvizsgán mégis megbuktam. a matektanárom azt javasolta hogy kérjünk a neveleési tanácsadótól egy diszkalkulia vizsgálatot, mert szerinte itt ez a probléma. Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudjátok, így utólag visszamenlőeg lehet kérni, és eltekintenek a pótvigzsgától, vagyis az évismétléstől?
Amúgy meg áhh tiszta depis lettem, egész éjjel sírtam, remegtem, hánytam, most is remegek, nem tudtok vmi nyugtatót, vagy amitől egy kicsit jobban lennék?
meg olyan mitnha nem tudnék nyleni, mitnha lenne vmi a gyomromba meg a torkomba, nem si tudom, ilyen gombóc vmi ilyesmi, de nagyon rossz, meg a gyomrom így zsibbad remeg, ez hogy lehetne megszüntetni?
nagyon szépen köszönöm aki elolvassa és tud vmi tanácsot adni
1. Sétálj el a patikába és kérj nyugtató teakeveréket. Kb. 500-800 Ft egy dobozzal, attól függően, hogy filteres vagy nem. Szar íze van, de segít.
2. Egyik rokonom diszkalkuliás. Ő nem bukás után, hanem még előtte szerzett róla papírt, így mentesült minden számonkérés, osztályzás, érettségi stb. alól. Nem tudom, mennyi ideig tart egy ilyen eljárás, de félek, hogy több hónapig. Addig valószínűleg évet fogsz ismételni. Hogy utána mi lesz, azt az igazgatóval kell megbeszélni, hogy visszaraknak-e az eredeti osztályodba (és pótolhatod a többi tárgyat), vagy maradsz eggyel lejjebb, de jövőre semmiképp nem buksz meg.
Amúgy a többi tárgyból milyen tanuló vagy? Mert ha 4-5-ös, akkor tényleg lehet diszkalkuliád. Ha a többiből is csak bukdácsolsz, akkor valószínűleg nem.
hát olyan 3-4es
köszi a választ
ez most még jobban elkeserített, hogy egy idegen osztályba kezdek szerdán:S
Szerintem meg az akire raakasztjak ezt a belyegzot nem is az a baja .
1 minden ember ert a matakhoz ,az egyik ember a szamolasnnak ehhez a fajtjahoz ert mig a masik fajtahoz nem.
2 nekem csak koncentracio zavarom volt
Ahogy diszlexia van, úgy van diszcalcolia is! Nem nagyon lehet úgy matekot tanulni, hogy folyton összefolynak, fölcserélődnek a számok, olyan mintha rossz szemüvegben próbálnál olvasni. Előre lehet jutni, de csak nagyon lassan, és nagyon kínosan. Szóval ez nem csak egy kitalált betegség.
sajnos nem időben próbálkoztok, az új osztálytól ne félj, a régiekkel is tarthatod a kapcsolatot, amíg az újakkal jóban nem leszel, és ahogy az előző írta akár jobbak is lehetnek, mint az előző!
Kitartás!
hát köszön a válaszokat
nem lett jobb, elmondtam h nem tudom amatekot és szeretném ha felmentenének
hát erre: neharagudj de mi problémás diákokkal nem foglalkozunk, nem tudunk mit tenni mi ezekhez nem értünk
vagy elmész magadtól, vagy kirugunk..
szal kirugtak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!