Milyen szkizoid személyiségzavarosnak lenni?
Engem rejtett szkizoid személyiségzavarral diagnosztizált a pszichiáter. Nem vagyok az a tipikus otthonülős, depressziós, érzelemmentes ember, de kerülöm az intim kapcsolatokat, félek a közelségtől, és legtöbbször csak a fantáziáimban élem ki azt, amit a legtöbb normális ember a valóságban.
Először nem stimmelt a diagnózis, hiszen nem izolálom el magam a társadalomtól, sem az emberektől, de utána elmagyarázta a pszichiáter, hogy ne az interneten olvasgassak, mert ott csak nagyon felszínesen érintik a témát.
A tiéd talán a jobbik eset. Sajnálom hogy át kell ezt élned a szkizoidizmust de a jó oldala hogy kimész az emberek közé és éled az életedet.
Én depressziós voltam pár évig és be voltam zárkózva a szobámba. Féltem kimenni az utcára az emberek közé. Pszichológussal úgy nagyjából már jól vagyok, egyetemet is lassan elvégzem.
Nem kívánom senkinek sem azt az állapotot hogy úgy érezze, el kelljen zárkóznia a külvilágtól.
4: én is sajnálom, hogy át kellett élned a depressziót. Velem csinált a pszichiáterem mindenféle tesztet, de szerencsére sem a depresszió, sem valamilyen komoly pszichiátriai zavar nem jött ki.
Én nem érzem magam rosszul a bőrömben, mert nekem az a normális, ha egyedül vagyok, eleinte azt hittem súlyosan introvertált vagyok. A pszichiáterhez nyugtatóért mentem, mert kikészített a vizsgaidőszak, és ott derült ki tesztek és pár beszélgetés után, hogy szkizoid vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!