Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az orvosom engem hibáztat a...

Az orvosom engem hibáztat a pánikrohamom miatt. Hogyan és merre kereshetek új pszichiátert?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni. Traumával, depresszióval, szorongással és ADHD-vel járok orvoshoz. A legutóbbi időpontomnál mondtam a dokinal hogy pánikrohamot kaptam, mikor az apám telefonon zaklatott, és ordított velem (az ok, hogy álmatlanság miatt elaludtam és 15percet késtem a találkáról). Az orvosom szerint az én hibám hogy rohamot kaptam, és hogy elértem hogy apám ordítson rám. Apám mentálisan és érzelmileg bántalmazott egész életemben.

Szeretnék új orvost keresni, de nem tudom hogyan, vagy merre tehetem ezt meg. Valaki esetleg tud egy jó, megbízható orvost Fehérváron ajánlani?

(Lány, 23 vagyok)

2021. júl. 7. 03:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne haragudj, de ez nem érv. Ha az apám egy agresszív, ordibálós, önkontrollhiányos bántalmazó, és még őt védik meg, akkor elgondolkodnék. Ismerek egy két nem szakmába való pszichiátert, így nem kell isteníteni őket.

Tényleg nem tudni, mi történt a valóságban, de meg tudom érteni, hogy feldühítette ez az attitűd a kérdezőt.

2021. júl. 7. 15:25
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem senki se védte őt csak kiváncsi volt a páciens reakciójára vagy a válaszára.

Ez velem is előfordult már. Pszichiáterhez jártam (pszichoterapeuta) akivel próbáltuk kideriteni, hogy miért van fóbiám az orvosoknál. Aztán elmondtam, hogy gyerekkoromban tanulás közben ha nem tudtam megoldani a feladatot amit kiadtak nekem akkor megütöttek. A pszichiáter megkérdezte, hogy nem vagyok e figyelemzavaros?

Majd az orvosos fóbiánál megkérdezte, hogy és miért baj az ha elájulok vizsgálatoknál?

Abban a pillanatban nagyon felidegesitett és én is azt éreztem, hogy pl a szüleimet akarja védeni mikor bántalmaztak.

Aztán egy külső szemlélő mondta, hogy ezek a kérdések normálisak és a fentiek céljából lettek feltéve.

2021. júl. 7. 15:40
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az áldozathibáztatás nem egy pszichológiai trükk, hanem egy manipulatív eszköz, amit kétlem, hogy a valamire való pszichiáterek előszeretettel alkalmaznának.

Azt tudnám még elképzelni, hogy a kérdező szándékosan szimulálta a pánikrohamot, annak érdekében, hogy ingerelje a labilis apját. De ezt mégis miért tenné?

2021. júl. 7. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!