Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális ha az antidepresszáns...

Normális ha az antidepresszánstól mániás epizódom van?

Figyelt kérdés

Pár napja kezdtem el szedni az antidepit, és ez marva második nap hogy teljesen fel vagyok pörögve, túlzott jókedvem van, a pupillam hatalmas.

Ez mennyire normális?

Olvastam hogy okozhat ilyen mellékhatast is, ez el fog múlni?

2021. márc. 4. 08:43
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Jézusom... Én is megyek majd pszicho emberhez ... Bár én kb 5 éve nem mosolyogtam lehet nekem nem árt majd a pörgés
2021. márc. 4. 08:49
 2/8 A kérdező kommentje:

#1 😂😂

Igazából még élvezem is de kicsit azért megijeszt meg már kezd fárasztó lenni

2021. márc. 4. 09:03
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Igen el fog múlni,az első hetek ilyenek. Nem tudom mire kapod pontosan én szorongásra szedem de az első hetekben általában felerősítik a betegség tüneteit.
2021. márc. 4. 09:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az. De ez nem mániás epizód, ha az lenne akkor fel sem merülne benned ez a kérdés, mert mánia alatt nem igazán van betegség belátás.
2021. márc. 4. 09:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet félrediagnosztizáltak. Nem vagyok még pszichiáter, hanem rezidens, viszont bipoláris zavarnál tilos az antidepresszánsok alkalmazása, mivel a szedése kiprovokálhatja a mániás epizódot. Általában ilyenkor derül fény a helyes diagnózisra.

Lehetséges, hogy eddig depressziós epizódban voltál (lehet hosszútávú is), amit depressziónak diagnosztizáltak, és nem derült fény a hypomániára.

Azt javaslom, hogy konzultálj az orvosoddal minél hamarabb.

2021. márc. 5. 00:45
 6/8 anonim ***** válasza:
87%
Bipolárisoknál jellemző hogy maniát idéz elő az antidepresszáns. Én olyan csúnya mániát kaptam tőle bipolárként, hogy a végére pszichózissá fajult a dolog. Szóval ha természetellenesen jó kedved van és be vagy pörögve, mindenképp szólj az orvosnak!
2021. márc. 5. 23:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Igazából ez a pörgés már elmúlt, csak egy napig tartott, de olvastam, hogy a mellekhatasok között szerepel a mánia is.

Viszont mióta szedem sokkal jobb kedvem van, energikusabb is lettem, de nem tudom hogy ez a frontin miatt. Ráadásul sajnos olyan mély depibe voltam, hogy nem tudom eldonteni, ez ahogyan erzem most magam normális vagy már túlzás és mánianak számít.

2021. márc. 6. 08:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Bipoláris vagyok, 8 éve antidepresszánsokon élek,amit nem bántam meg.

Nálam az első hónap így zajlott,és csak azután múlt el.Dokim azt mondta,hogy normális.

2021. márc. 21. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!