Normális ha az antidepresszánstól mániás epizódom van?
Pár napja kezdtem el szedni az antidepit, és ez marva második nap hogy teljesen fel vagyok pörögve, túlzott jókedvem van, a pupillam hatalmas.
Ez mennyire normális?
Olvastam hogy okozhat ilyen mellékhatast is, ez el fog múlni?
#1 😂😂
Igazából még élvezem is de kicsit azért megijeszt meg már kezd fárasztó lenni
Lehet félrediagnosztizáltak. Nem vagyok még pszichiáter, hanem rezidens, viszont bipoláris zavarnál tilos az antidepresszánsok alkalmazása, mivel a szedése kiprovokálhatja a mániás epizódot. Általában ilyenkor derül fény a helyes diagnózisra.
Lehetséges, hogy eddig depressziós epizódban voltál (lehet hosszútávú is), amit depressziónak diagnosztizáltak, és nem derült fény a hypomániára.
Azt javaslom, hogy konzultálj az orvosoddal minél hamarabb.
Igazából ez a pörgés már elmúlt, csak egy napig tartott, de olvastam, hogy a mellekhatasok között szerepel a mánia is.
Viszont mióta szedem sokkal jobb kedvem van, energikusabb is lettem, de nem tudom hogy ez a frontin miatt. Ráadásul sajnos olyan mély depibe voltam, hogy nem tudom eldonteni, ez ahogyan erzem most magam normális vagy már túlzás és mánianak számít.
Bipoláris vagyok, 8 éve antidepresszánsokon élek,amit nem bántam meg.
Nálam az első hónap így zajlott,és csak azután múlt el.Dokim azt mondta,hogy normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!