Miért van az, hogy legszivesebben csak produktív dolgokat csinálnék, ami fejleszt, épít, de soha nem fogok neki semminek?
pl. könyveket szeretnék olvasni, mert ez idáig kimaradt az életemből, viszont tudom, hogy az olvasás az csak jó hatással lehet az agyra, vagy rég ismert zenék dalszövegeit megtanulni, hogy ha hallgatom tudjam a szövegét, és ne minden második szó után elakadjak.
Most is ébren vagyok 2 óraja, rengeteg szabadidőm van egy ideje de mégsem használom ki, inkább mindig emberek társaságát keresem, ahol jól érzem magam.
Sose késő elkezdeni :) Rólam is lemondott a családom, amikor általánosban beletört a bicskám a kötelezőkbe, én se olvastam semmit.
16 éves korom körül szabadultam be a könyvtárba, és találtam olyan témákat, könyveket ami engem is érdekelt. Segít kialakítani saját világképet, gondolkodást, ha olvasol. Teher alatt nő a pálma, idővel megérted a komolyabbakat is. No nálam is vannak határok, egy Aquinói Szent Tamás Summa Teológiae-ből én se értek semmit, de nem fogok hülyén meghalni miatta, ha az kimaradt :)
Ha visszagondolok én is olvastam egyszerűbb irodalmat, tenyérjóslást például. Idővel javult az ízlés színvonal.
... ha visszagondolok, az elején izzadnom kellett, hogy elolvassak egy könyvet nekem is :) Istenek malmai meg ilyen krimiket. Krimiben ajánlom Agatha Christie: Tíz kicsi néger.
Igazad van szókincsed is bővülni fog.
Szia!
Sokáig nekem sem ment az olvasás…
Ma már több ezer oldalas könyveket, meg olyan mélyfilozófiát is szoktam olvasni, ami ugyan sokkal rövidebb mint egy regény, de 1-2 oldalt lehet 1 évig is értelmezgetni.
A magyar kötelezőolvasmányok, szerintem egy gyereknek/fiatalnak nagyon szárazak.
Nekem az első könyv amit sikerült elolvasnom és nagyon tetszett az az 1984.
Utána elolvastam szinte rögtön az összes hasonlóan nagyhírű disztópiát, a Szép új világot, és a Clockwork Orange-t például…
Bár utóbbi a legrövidebb, azért azt nem ajánlanám legelső olvasmánynak…
Ha mondjuk az 1984 túl hosszúnak bizonyulna elsőnek (370-420 oldal, kiadástól függően), akkor ajánlom az író szatirikus kisregényét, az Állatfarmot… Az alig 100 oldal.
Szerintem ha megvásárolod fizikai formában, akkor egy fokkal nagyobb motivációd lesz kiolvasni, mintha letöltenéd… A Helikon zsebkönyvek például szerintem nagyon kompaktak, egyszerűek, egész jó borítókkal vannak ellátva és kifejezetten olcsók.
Persze azért nem kell túlzásba vinni a könyvvásárlást mert egy vagyont ki lehet dobni, nagyon könnyen.
Nekem elhiheted :D
Teljesen más típusú, de nagyon híres és elismert kisregény még az Egerek és Emberek.
Ez még rövidebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!