Az ópiátok elvonására a szervezet emlékszik?
#3 Szóla a Nagy Bölcs. Mondjuk, igaz. Részben. Semelyik közhely nem igaz 100 %-ig, de mindegyik igazságokon alapul.
Én pl. opioid-függő vagyok. De erős dohányos is, és volt olyan, h egy megfázás után elfelejtettem visszaszokni. Kár volt másfél év után.
4
Ez nem közhely, ez a jelenlegi álláspont az orvosok körében. Pontosan magad írod le, hogy "kár volt másfél év után". Te nem leszoktál a cuccról, száraz voltál. Minden függő életében vannak száraz periódusok, tiszta periódusok, de rendszerint újra elkezdik. De, még az, aki sosem kezdi újra is függő marad, csak egyszerűen tiszta.
Köszönöm, kamerás, h megosztottad velem mindezt.
Nem hiszem, h a nikotinnál van ilyen. Ha egyszerűen “elfelejtettem” visszaszokni, akkor nem volt volt vonóka sem. Éppen ezért csak lelki volt, h társaságban szokjak vissza.
A meta más, ott keményen van vonás, de most pl. tegnap nem is vittem be.
A “jelenlegi álláspont az orvosok körében”….
Ezt hívják tekintélyelvűségnek. Mi van, ha tévednek. Maximum az “uralkodó”, vagy “legtrendibb” áp., nem? Régen az volt az “álláspont az orvosok körében”, h nem gáz b’ni a kézmosásra szülés levezetése előtt, 1933 és 1945 között meg az, h a zsidók, szlávok, cigányok, stb. alacsonyabbrendű emberek. Igazuk volt?
Ad #6 kamerád
És persze mielőtt ezzel koptatnád becses ujjaid, hozzá kell tegyem, h igen, tudom, hosszú a felezési ideje. Egy nap lfsz. Főleg, ha annyit tol az ember gyermeke, mint tegnapelőtt.
7
Nem, ezt hívják tudománynak. Ami alapvetően változhat idővel, de jelen pillanatban nem tudunk róla, hogy gyógyítható lenne. Ezt mutatják a kutatások, az empirikus megfigyelések, meg a te eseted is. Nem tudom minek vergődsz itt, mikor leírtad azt, hogy nem tudod mit jelent a függőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!