Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az ópiátok elvonására a...

Az ópiátok elvonására a szervezet emlékszik?

Figyelt kérdés
Régebben heroint, és metadont is használtam. Viszont ezekkel leálltam több évvel ezelőtt. Az elmúlt időszakban viszont nagy dózisú mákteát ittam. Már az első után másnap erőteljes viszketés, hőháztartási problémák, és erőteljes idegesség jelentkezett. Ez érdekes mert én amúgy tök nyugodt szoktam lenni, most viszont konkrétan szét..... az ideg. Viszont emlékszem erre. Egyből levágtam hogy ez az ópiátok elvonásánál szokott lenni. Ez már lényegében súrolja a fizikai elvonást. De most hogy? Miért? Hát évekig egyáltalán nem használtam. Ez most komoly, hogy emlékszik rá a szervezet? Most akkor mindegy hogy mennyi időt vagyok tiszta, mert ha benyomom magam - akkor újra jön az elvonás? Régen (a heroinos időszakom előtt) volt hogy napokig mákteáztam, és semmi. Most meg 1-1 használat után már elvonásom van? Hogy van ez? Tud erről valaki valamit mondani?

2021. jún. 26. 09:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltál még addiktológián, mi? Nem tudtam, hogy a függő az függő marad, örökre? Bizony, van egy mondás "egy pohár sok, 12kevés". Azért sok az 1, mert azonnal ugyan ott leszel, ahol abbahagytad.
2021. jún. 26. 13:22
 2/18 anonim ***** válasza:
*tudtad
2021. jún. 26. 13:22
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
Függőséget nem lehet meggyógyítani csak kezelni lehet aki függő lett az világ életében az marad és a legjobb az ha az adott szereket sohatöbbet nem használja!!
2021. jún. 29. 19:41
 4/18 Ruby04 ***** válasza:
88%

#3 Szóla a Nagy Bölcs. Mondjuk, igaz. Részben. Semelyik közhely nem igaz 100 %-ig, de mindegyik igazságokon alapul.

Én pl. opioid-függő vagyok. De erős dohányos is, és volt olyan, h egy megfázás után elfelejtettem visszaszokni. Kár volt másfél év után.

2021. jún. 29. 23:10
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

4

Ez nem közhely, ez a jelenlegi álláspont az orvosok körében. Pontosan magad írod le, hogy "kár volt másfél év után". Te nem leszoktál a cuccról, száraz voltál. Minden függő életében vannak száraz periódusok, tiszta periódusok, de rendszerint újra elkezdik. De, még az, aki sosem kezdi újra is függő marad, csak egyszerűen tiszta.

2021. jún. 29. 23:48
 6/18 Ruby04 ***** válasza:

Köszönöm, kamerás, h megosztottad velem mindezt.

Nem hiszem, h a nikotinnál van ilyen. Ha egyszerűen “elfelejtettem” visszaszokni, akkor nem volt volt vonóka sem. Éppen ezért csak lelki volt, h társaságban szokjak vissza.

A meta más, ott keményen van vonás, de most pl. tegnap nem is vittem be.

2021. jún. 30. 09:28
 7/18 Ruby04 ***** válasza:
88%

A “jelenlegi álláspont az orvosok körében”….

Ezt hívják tekintélyelvűségnek. Mi van, ha tévednek. Maximum az “uralkodó”, vagy “legtrendibb” áp., nem? Régen az volt az “álláspont az orvosok körében”, h nem gáz b’ni a kézmosásra szülés levezetése előtt, 1933 és 1945 között meg az, h a zsidók, szlávok, cigányok, stb. alacsonyabbrendű emberek. Igazuk volt?

2021. jún. 30. 09:35
 8/18 Ruby04 ***** válasza:

Ad #6 kamerád

És persze mielőtt ezzel koptatnád becses ujjaid, hozzá kell tegyem, h igen, tudom, hosszú a felezési ideje. Egy nap lfsz. Főleg, ha annyit tol az ember gyermeke, mint tegnapelőtt.

2021. jún. 30. 09:39
 9/18 anonim ***** válasza:
55%

7

Nem, ezt hívják tudománynak. Ami alapvetően változhat idővel, de jelen pillanatban nem tudunk róla, hogy gyógyítható lenne. Ezt mutatják a kutatások, az empirikus megfigyelések, meg a te eseted is. Nem tudom minek vergődsz itt, mikor leírtad azt, hogy nem tudod mit jelent a függőség.

2021. jún. 30. 17:42
 10/18 Ruby04 ***** válasza:
Ezt mikor mondtam? Szövegértés: elégtelen (1)
2021. jún. 30. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!