Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline-nal van értelme...

Borderline-nal van értelme "sima" pszichológushoz vagy coach-hoz menni?

Figyelt kérdés

Sok szakembernél jártam már, mire egyáltalán diagnózist kaptam borderline-ról. Rettentő elégedetlen vagyok az életemmel, szörnyű rossz az önképem. A barátaim társaságában lassan meg sem tudok lenni, olyan nehéz elviselnem, hogy játszva megvalósítják azokat a dolgokat, amikre én hiába törekszem.

A pszichológusokból meg azért van elegem, mert úgy tesznek, mintha nekem jó lenne az, hogy elrontom a saját életem, ahelyett, hogy azon munkálkodnának, hogy megértsem, hogy miért alakult ez ki (meg vagyok győződve, hogy a szüleim miatt), és hogy megértsék, mi zajlik bennem pontosan, mik az irreális félelmeim, mik miatt értékelem le magamat, stb. Van egyáltalán olyan pszichológus Mo.-n, aki pl. Big Five-val megnézi az ember személyiségjegyeit, mielőtt kezelni kezdi? Úgy általában, csak nekem az az érzésem, hogy itthon ez egy kókler szakma, és a legtöbbnek lövése sincs, hogy kéne kezelni az embert?

2021. jún. 25. 22:27
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

:O

nem tudom melyik a durvább, az hogy ő ezt melletted is megtetszi, hogy ennyire mèly a sèrülès, hogy a szerelem és ilyen törődés sem elegendő, hogy legalább öngyilkossági kísérlete ne legyen, csak mondjuk nehezebben viselhető személy lenne.

Vagy te, hogy így mellette vagy.

És ráadásul úgy segítesz neki ahogy fentebb írtad.

Hihetetlen szerencsès.

2021. jún. 28. 20:06
 22/26 anonim ***** válasza:

Igen, csak neki a diagnozisa borderline sulyos szorongassal es depresszioval.

Csinalhat ilyenkor barmit az ember..a masik fel nem fogja jobban erezni magat ha megvannak a teves meggyozodesek, negativ belso monologok.

Raadasul meghalt ket macskaja, a nagyapja..ezekhez mind kotodott. A nagyanja szinten elegge legyengult. Apja ofc leszarja.

2021. jún. 28. 20:16
 23/26 anonim ***** válasza:
Én tudom milyen rossz. Pusztán csak csodálkozom, mert ha olvasod itt a kérdéseket, midneki démomizál, meg menekülj menekülj mert maga az ördög stb. És hihetetlennek tartom, hogy vannak ilyen szerencsès emberek akik mellett állnak és szeretik is őket. Hogy ilyen megértő és támogató vagy, mint a fehér holló.
2021. jún. 28. 20:32
 24/26 anonim ***** válasza:
46%

Hat. Azert en nem birnek tukorbe nezni ha elhagytam volna a legnehezebb pillanataban.

Nyilvan nem egyszer gondoltam ra nehezebb idokben..de addig jo amig csak egy gondolat.:)

2021. jún. 28. 23:04
 25/26 anonim ***** válasza:
Te is borderes vagy am?
2021. jún. 28. 23:04
 26/26 anonim ***** válasza:
Diagnózis nélkül, de szerintem igen.
2021. jún. 28. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!