Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi okozhatja ezt az állapotot?

Mi okozhatja ezt az állapotot?

Figyelt kérdés
Eddig is hirtelen haragú voltam, mostanra nagyon elhatalmasodott. Kezdek félni magamtól. Olyannyira, hogy a szeretteimmel szemben is nehéz kontrollálni magamat, persze utána megbánom, és hatalmas bűntudatom van, sírni is jól esik sokszor, érzem, mert megkönnyebbülök. Kiabálok, csúnyán beszélek, és nagyon durva dolgokat. Legutóbb a telefonom bánta, mert földhöz vágtam, előtte a szekrény esett áldozatul, olyan erőset belerúgtam, hogy ketté repedt az egyik ajtaja. Vastag fa ajtaja van egyébként... Érzem, hogy folyton mardos az ideg. Az emberek idegesítenek, gondolkozni nehezemre esik, gyorsan elfelejtek dolgokat, fáj a fejem hatalmas hangulatingadozásaim vannak. Hol sírnék, hol egyedül lennék, hol annyira ideges vagyok, hogy szétvernék minden(ki)t. 12 órában dolgozom, nappal, és éjszaka, egyedül élek, barátaim és párom nincs. Éjszaka pár órát tudok csak aludni. Szüleim elváltak. A munkahelyem eléggé toxikus hely, az emberek miatt. Utálok oda járni. Most van kilátásban egy másik hely, de félek váltani. Minden esetre ez így nem mehet tovább, és változtatni szeretnék. Nem akarok mindent újra megvenni, amit tönkreteszek csak mert ideges vagyok, illetve senkiben sem akarok kárt tenni. Mit javasoltok, volt már valaki ilyen helyzetben? Lehet, hogy a felsorolt dolgok valamelyike közrejátszik abban, hogy így viselkedek? Mit kéne tennem? Kérlek segítsetek, mert már nem bírom így. Személyes történetek, tapasztalatok is jöhetnek.

2021. jún. 19. 21:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az összes felsorolt dolog közrejátszik. Ki vagy merülve idegileg, nem alszol, magányos vagy, stb. Én nyugtató elvonás után voltam ilyen idegállapotban. Nekem a teljes nyugalom segített, kerültem a kontaktust az emberekkel. Édesanyámtól előre bocsánatot kértem, hogy ordibálni fogok. Sétálgattam, meditáltam, meséket, meg nyugis természetfilmeket néztem hónapokig.
2021. jún. 19. 22:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Es jobban lettél ? En is ordibalok anyamra , de csak rá.
2021. jún. 21. 20:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem, nem lettem jobban. Nem tudom, hogy egyáltalán visszafordítható-e még ez az állapot...
2021. jún. 24. 13:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Meg kellene nezetned a pajzsmirigyedet. De részletesen vérvétel ultrahang , anti tpo.

Nem olcsó , de baromira fontos .

2021. jún. 24. 14:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Rengeteg le nem vezetett stressz és szorongás van benned. Kialvatlanság, az is nagyon nyírja az embert. Egy ingerszegény környezetben élsz. Nincs kivel megbeszélned a problémáidat. Robotolsz napi 12 órát. Borzasztó érzés lehet! És abszolút normális és érthető, hogy ez, finoman szólva, kiakaszt.

Pár dolog, amit tehetsz:

- Gyógynövényekből készült altatók segítségével alszol

- Elmész sportolni (pl. futás, séta, biciklizés, boxolás, yoga, bármi, ami tetszik). Közben hallgathatsz zenét.

- Járj el a városba, szórakozóhelyekre és ismerkedj meg új emberekkel.

A legjobb pedig, ha elmennél egy pszichológushoz. Rengeteg sérelmed van, amit fel kellene dolgoznod, begyógyítani a sebeket. Egy pszichológusnak bármit elmonhatsz, nincs határ. Ő nem fog elítélni SEMMI miatt. És pszichológushoz nem csak bolondok járnak (még mielőtt azt hinnéd, hogy bolondnak tartalak). Rengeteg híresség, intelligens, okos, sikeres ember jár pszichológushoz. Nagyon jót tesz a léleknek! Érdemes lenne megpróbálnod! 2 hetente szoktak járni az emberek, ami nagyjából havi 20.000 FT. Úgy gondolom, hogy a mentális egészségünk ennyit simán megér.

Én is szkeptikus voltam, még mielőtt elkezdtem, de utána nagyo jó. Rengeteget segít! Nyilván meg kell találni a megfelelő pszichológust (nekem a 3. jött be, de valakinek már az első is), de megéri tényleg!

Nagyon sok mindenen mehettél keresztül. És végtelenül erős vagy, hogy idáig eljutottál! Le a kalappal! Abszolút megértem, hogy így érzed magad, nem csoda:((

Én nagyon szívesen beszélgetek veled és meghallgatlak! Írj bátran!

Szép napot neked:))

2021. júl. 12. 18:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!