Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a problémám?

Mi lehet a problémám?

Figyelt kérdés

Nos, mint minden más ember nekem is van olyan szokásom hogy meg keresem a böngészőben, hogy mi lehet a bajom.

Kezdjük azzal, hogy a semmitől is elfáradok már nagyon régóta. Őszintén? Még csak életkedvem sincs, de mosolygok és társaságba is sokszor vagyok.

1 és fél éve húnyt el a legjobb barátnőm, nem tudtam mit tenni csak ültem a sötétben és azon gondolkodtam hogy az élet igazságtalan. De ahelyett, hogy pszichológushoz jártam volna mint mások, inkább segítettem másoknak.

Sokszor fáj mindenem, főleg a fejem és a szívem. Az érzelmeim meg messze elkerülnek, aminek néha örülök de van amikor fura. Sokszor van az, mintha álmodnék sőt van olyan is amikor megálmodom a napot, s olyankor másabb leszek.

Többször is előfordult, hogy öngyilkos hajlaim vannak de a közel állok miatt nem teszem meg. Nem érzem magam embernek, örülök annak ha valamivel fájdalmat okozok magamnak. Őszintén mosolyogni nem tudok, de másoknak nem tűnik fel.

Tudnátok segíteni? Pszichológus nem jöhet szóba, a szüleim szerint a korom miatt változtam meg.

2021. jún. 18. 20:49
 1/4 anonim válasza:
Depresszió, szorongás is talán. Nagyrésze a tüneteidnek szerintem a depresszió, de egy pszichológus/pszichiáter persze sokkal jobban tudna diagnosztizálni. Valahogy rákéne venned a szüleid, hogy el mehess. Addig is pár tipp: ne keress semminek utána, mert egy csomó hülyeség van a neten. Kezdj el talán sportolni, futni ha van lehetőség rá, talán kicsit segíthet ez is. A fej és szív fájás is valószínű stressz miatt van. A "Sokszor van az, mintha álmodnék" pedig derealizáció, olyan nekem is van. Lehet fáradtságtól, szorongástól, egy csomó dologtól, ez semmi problémát nem okoz, próbálj nem azzal foglalkozni.
2021. jún. 18. 22:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D
2021. jún. 19. 08:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Mivel a barátnőd halálát említed, poszt traumatikus stressz szindróma. Plusz depresszió. Suliban nincs ingyenes pszichológus?
2021. jún. 21. 02:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Ptsd, ahogy a 3- As írta. Jó lenne, ha találnál olyan segítőt, akinek kifejezetten a Trauma feldolgozás a szakterülete.
2021. jún. 21. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!