Covid okozta traumák?
Negyven éves ismerős meghalt, kisgyereke van (volt).
Idősebb ismerős meghalt.
Rokonom majdnem belehalt, két hétig aludni nem tudtunk...egészséges fiatal férfi amúgy, nem elhízott stb. Azóta teljesen készen van.
Én a munkámat vesztettem el.
Férjemnek több munkatársa szenved post-covid szaroktól, eléggé durva dolgok is vannak, valaki azóta nem tud aludni, rendszeresen sportoló férfiak lépcsőzni alig tudnak. De ezek biztosan csak képzelgések, ugye? Nem olyan bonyolult ez, csak biológiát kellett volna alapszinten tanulni.
Benne vagyok egy hajápolós csoportban, rengeteg poszt, komment számolt be brutális hajhullásról covid után kis idővel. Valaki majdnem megkopaszodott.
Na várom a lekezelő beszólást, mint a négyeskének a bunkózását.
5
En nem azokra gondoltam akikrol te beszelsz, hanem igazabol a 2-es nek szantam, aki szerint azert izzad mert covid, nem pedig azert mert bejott a nyar.
6
Az nem fordult meg a fejedben, hogy ha ezt korábban minden évben tapasztalta volna a nyári melegben, akkor nem úgy fogalmazott volna, hogy "a betegségem óta"?
8
Igen, erre írtad, és éppen ezért nem értem, hogy milyen alapon.
Leírta, hogy AZÓTA van ez, mióta átesett a Covidon.
"Én a betegségem óta olyan izzadós lettem, hogy arra nincsenek szavak."
Erre ez volt a reakciód:
"Komolyan paran mar a covidra fogjak fogni hogy kettot finganak az egy helyett egy nap."
Nem értem, hogy ismeretlenül, minden alap nélkül miért vonod kétségbe, hogy valaki képes-e különbséget tenni aközött, hogy mindig is ilyen mértékű izzadást tapasztalt-e ezen a környezeti hőmérsékleten, vagy csak egy bizonyos ideje.
Amúgy ha érdekel, hogy mennyire volt jogos a nem túl kedves hangnemben megfogalmazott kritikai meglátásod, rákereshetsz a neten, hogy a tipikus poszt-Covid tünet a fertőzés után akár hosszú hónapokon át fennálló fokozott izzadás egyéb nyilvánvaló ok nélkül.
"sweating for no obvious reason"
Ha tudsz angolul:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!