Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha a szereplés előtti helyzet...

Ha a szereplés előtti helyzet előtt beveszek egy szem Xanaxot, nem fogok remegni?

Figyelt kérdés
Természetesen nem napi szinten szedem marékszámra, de nem tudom lekuzdeni a szereplés okozta félelmem. Segíteni fog a nyugtató? Hogyan hat? Blokkolja az idegeket és megakadályozza a remegést?

2021. jún. 17. 14:04
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Attol fugg, hogy mennyi az az egy szem.

Xanax van 0.25, 0.5 meg 1mg kieszerelesben.

Nagyon nem mindegy hogy 0.25 vagy 1mg-ot szedsz be.

Meg az sem mindegy hogy van-e mar toleranciad.

Meg az sem mindegy mennyire panikolsz.

1mg rendesen feloldja a szorongast, picit be is almosit, de nem lesz az hogy beajulsz ott helyben. Ezt csak azok irjak akik nem szedtek meg xanaxot.

Nekem 0.25 meg 0.5 sosem hatott, meg akkor sem amikor eloszor szedtem, es a pszichiaterem mondta hogy vegyek be 1mg-ot mert 0.5 az semmi.

2021. jún. 17. 14:12
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

1-es vagyok

Elfelejtettem leirni hogy hogy mukodik.

A xanax egy benzodiazepinebe csoportba tartozo gyogyszer (alprazolam), pontosabban triazolobenzodiazepinekhez tartozik.

Rengeteg benzodiazepine gyogyszer van, de foleg epilepsziara hasznaljak oket, az anti-anxiolitikum hatasa mar mellekes, de tobbsegeben e mellekhatas miatt irjak fel.

Az alprazolam lenyegeben ugy mukodik, hogy felerositi egy termeszetes vegyulet hatasat, ez lenne a GABA. Az alkohol is erre hat, ezert hasonloak a hatasuk.

Megjegyeznem hogy alkohollal tilos xanaxot vagy mas benzo-t bevenni vagy forditva. Sulyos mellekhatas lehet hogy leall a legzes.

A maximum napi dozis alprazolambol 4mg.

Egyszeri 2mg-tol kezdodik az hogy erosen almos leszel es alig vagy kepes ellenallni az alvasnak, kisebb emlekezet kieses is elofordulhat.

Egyszer 3mg vagy tobbnel nagy valoszinuseggel komolyabb emlekezet kieses fordul elo, es eszrevetlenul bealszik az illeto ha nem vegez aktiv tevekenyseget (pl ul egy helyben valahol).

2021. jún. 17. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Én 7mg xanaxal alszom. Maximum dózisa nem 4mg. Ott a tolerancia is. De van 2mg SR-is belőle.
2021. jún. 17. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

3

Te mar eros fuggoje vagy ha tenyleg ezzel alszol mindennap. Olyan toleranciad van hogy talan a 7mg sem altat be max segit.

El sem tudom kepzelni... 7mg... egy pokol lehet az eleted.

A napi maximum dozis pedig de, 4mg normalis embereknek.

Az hogy te raszoktal es szeded mint a cukrot az te vagy.

Egyebkent oda is irtam az elso kommentemben hogy szamit a tolerancia is.

Kerdezo, ne a 3-masrol vedd a peldat, o mar mas teruleten van ebben a temaban.

Ebben a hivatalos linkben meg is van irva, hogy aki 4mg nal tobbet vesz azoknak erosen ajanlott a csokkentes. Mellesleg megjegyzem hogy a 3-mas valoszinuleg nem orvostol kapja a receptet, illetve nem gyogyszertarbol kapja az alprazolamot.

[link]

Normalis orvos nem hagyja hogy 7mg-ig felmenjen a dolog. Szimplan nem ir fel neki tobbet.

2021. jún. 17. 18:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezért kell addiktológushoz járni.
2021. jún. 17. 18:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor ha mondjuk a 0.25 ösből 1.5 szemét beveszek, akkor nem okozok nagy kárt, ugye?
2021. jún. 17. 20:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Vedd be, ennyi.
2021. jún. 17. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!