Rossz érzés pszichológusommal szemben?
Egyszerű a képlet:
a mentális gyógyulás mikéntje relatív! Nem mindenkinek jó ugyanaz, mert mindenkinek más a habitusa, az érdeklődési köre és az elfogadóképessége. Lehet, hogy X-nek, meg Y-nak belefér ő az ő körükbe és lehet, neked nem.
Egyszerűen lehet, csak nem ő a hozzád illő puzzle-darabka, akivel együtt egy csapatot tudnál alkotni egy cél érdekében; a gyógyulásodért.
Gondold ezt át szerintem!
Az hogy van akik kedvelik, nem jelenti azt, hogy mindenkinek ő a megfelelő szakember... A terápia csak akkor lehet hatékony, ha megvan a kölcsönös szimpátia és bizalom. A te esetedben ez nincs meg, ezért jó lenne, ha pszichológust váltanál!
(Nekem úgy tűnik, hogy fél éve feleslegesen költön a pénzedet egy olyan szakemberre, akivel nem tudsz együtt dolgozni.)
Hagyd ott ha folyton ez megy!
DE! Nekem volt egy alkalaom régen, hogy a pszichológus kicsit beszólt. Elég ideges is lettem, majd pont azzal mutatott rá, hogy mi is a gondom.
Én folyton úgy hittem, hogy mindenki csak engem szekál is piszkál.
Annyi a lényeg, hogy beszélek hozzá, majd megszólal, hogy jól megnőtt a haja.
Na erre én totál kiakadtam és elkezdtem idegesen kérdőse vonni, hogy miért is szekál.
Kiment, hozott egy tükröt, mellém állt és ezt mondta.
Fiatalember! Nézzen meg engem. Kicsit nagy már a hajam, már meg is kéne mosni, nem is vagyok megfésülködve, ellenben az Öné frissen mosott, stílusosan fésült és a hajzselé is nagyon jól áll.
Na erre nem tudtam mint mondani. Igaza volt. Pont akkor volt szinte a legjobb a frizurám, de mégis azt hittem, hogy tényleg egy csöves szar kinézetem van.
Ezzel világított rá, hogy milyen kis hülyeségeken ki tudok akadni, és, hogy mindent rögtön elhiszek és támadásnak veszek.
:)
Még annyi, hogy azért nem lettem rögtön jól, de fél év - 1 év terápia és most már minden rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!