A pszichologus/pszichiater terapiaknak csupan ez a lenyege?
Azt vettem eszre, hogy a terapiak nagyjabol abbol szolnak, hogy kiszedjuk azt amit besoportunk a szonyeg ala, megertjuk oket - a lelki gondokat es utana visszasoporjuk a szonyeg ala majd uj gondolatokkal festjuk at oket.
Rosszabb esetben csak az valosul meg, hogy a szonyeg ala amit besepertunk ott is hagyjuk, de atfestjuk a kepet anelkul, hogy megertenenk a lelki gondot.
Vegul a pszichiaterek meg pszichologusok csak annyit tesznek, hogy ebben vegigvezetnek, majd a vegen remelik, hogy az illeto magatol rajon a megoldasra.
Ha meg nem akkor ez van, johet az ujjabb paciens.
Es ennel tovabb azert nem akarnak menni, mert felnek felelosseget vallalni, mert felnek, hogy mi van ha tevedtek.
Voltam mar egy par pszichiaternel es pszichologusnal.
"A másik meg h ami pénzt elver az ember pszichológusra, abból fenntarthatna pld egy űbercuki kutyát :)"
Ja, csak a cuki kutyulimutyuli nem fogja megoldani a lelki problémáidat, és ugyanabban a sz..rban maradsz, mint voltál.
De, ha valakinek a cuki kutyuli fontosabb, mint saját maga, saját lelki állapota, ám legyen, de akkor ne rinyáljon.
"hiába tudja/érti/próbálja, nem tud olyan mértékben változtatni."
"Egyetlen állandó a változás maga." Hérakleitosz
"Tedd vagy ne tedd, de sohase próbáld." Yoda mester
Ha az ember nagyon akar valamit, akkor azért tesz is.
Kérdező, ezt nem értem:
"Es ennel tovabb azert nem akarnak menni, mert felnek felelosseget vallalni, mert felnek, hogy mi van ha tevedtek."
Minél tovább?
2-esre valszolva pedig kezdjuk ott hogy en max 15 pacienst javasolnek egyszerre, tobbre nem lehet jol figyelni, szoval ez nem igy megy hogy napi laza 4. Akkor vannak kihagyasok, megbetegedesek, valaki kilep, lezarul a folyamat, kiesik. Az ules előtt-utan legalabb 10-10 perc amig rakeszulok, majd amig atdolgozom es lejegyzetelem a dolgokat. Onismereti teszteket kuldok ki es ertekelek. Idopontokat szervezek, adminisztralok, szerzodeseket irok. Szoval a hattermunka minimum duplázza az idot amit a kliensekre forditok. Es akkor a kepzeseket, szuperviziot, teremberlest, zoom elofizetest mind én allom..
12
Nem tudom mit nem ertesz, leirtam hogy minel tovabb.
Itt egy youtube video egy pszichiaterrel aki kb. ugyanezt mondja: https://www.youtube.com/watch?v=1xrKMSySQOQ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!