Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pánikbetegség tünete lehet ez?

A pánikbetegség tünete lehet ez?

Figyelt kérdés

Rossz hangulat, gyakori nagyon erős szorongás, fulladás,sóhajtozás, mintha nem menne le a levegő, szívdobogás érzése, hirtelen felszökő pulzus, szív bedobbanás érzés, szédülés..

Volt, hogy úgy megszédültem, hogy le kellett ülnöm.

Van, amikor elalvás előtt hirtelen erősen bedobban a szívem, a pulzusom az egekben.

Van, hogy annyira fulladok, hogy leizzadok a lépcsőn felfelé menet, és zihálok, h nincs levegőm. Másnap ugyanez meg se kottyan.

Aludni sokszor egyáltalán nem tudok, folyton kattog az agyam.

Néha olyan erősen érzem a szívdobogásomat, mintha ki akarna ugrani a mellkasomból. Máskor egyáltalán nem érzem.

Voltam kardiológusnál, csinált EKG-t, 24 órás EKG-t, szív ultrahangot, minden negatív.

Tüdőgyógyász negatív. Pajzsmirigy TSH vérvétel negatív. Teljes vérkép tökéletes minden alkalommal. Neurológus szerint nincs neurológiai problémám sem.

A hangulatom nagyon rossz. Néha annyira agyalok ezen, hogy mi bajom lehet, hogy a mellkasom majd szétfeszül a szorongástól. Olyan mintha ezek a tünetek egymást váltogatnák. Hol az egyik hol a másik. Néha az összes. Mit gondoltok a leírtak alapján? A neurológus azt mondta, szerinte ez pánikbetegség lesz. Aki volt pánikbeteg, elmondaná mit gondol a tüneteim ről?

2021. jún. 12. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez pánikbetegseg. Én is igy vagyok. Gyógyszert szedek rá de még valamikor így is panikolok. Pszichiáterhez kellene járni azért valamennyire segít. En 8 hónapja járok hozzá
2021. jún. 12. 17:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, én is nemrég jöttem rá, hogy ezt a pánik és a szorongás okozza. EKG és szívultrahang nálam is teljesen rendben volt. Amióta nem szorongok pár hete, teljesen elmúlt ez a szívbedobbanós érzés, amitől néha én is megszédültem és nehezen kaptam levegőt. A korona elleni oltás után 2 hétig iszonyatos volt, kijött rajtam a pánikbetegség és napi szinten többször előjött ez a szívbedobbanás. Előre félek a második oltástól, nem akarom ezt újra átélni...

Ha magától nem múlik el a szorongásod, mindenképp keress fel el pszichológust vagy pszichiátert(a különbség az, hogy az utóbbi gyógyszert is felírhat).

2021. jún. 12. 17:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Szóval én most jöttem rá, hogy (valószínűleg, de nem szeretnék itthon diagnosztizálni semmit) panikbeteg vagyok :/

Szerintem keress fel pszichiátert, ezt nem szabad halogatni

2021. jún. 12. 17:39
 4/5 A kérdező kommentje:
De kizárt, hogy a lépcsőzést követő kifulladást pánikbetegség okozza. Múltkor a motoromat toltam be a fészerbe, és kapkodtam a levegőt úgy kifulladtam. Két héttel korábban betont hordtam, sittet dobáltam pótkocsira, és semmi bajom nem volt. Szívultrahang nem lehet, hogy kevés a szív állapotának felméréséhez? Koszorúér szűkületet szerintem ki sem mutatja.
2021. jún. 13. 09:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Szoktál sportolni? Mert ha nem, akkor lehet csak rossz az állóképességed. Amíg nem sportoltam, én is simán kifulladtam akár 10 lépcsőfoktól is. Esetleg menj el egy terheléses EKG-ra is, az kimutatja a koszorúér szűkületet.
2021. jún. 13. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!