Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagy valószínűséggel ADHD-m...

Nagy valószínűséggel ADHD-m van, de nem vizsgáltathatom ki. Mit tudnék tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, nemrég ismerkedtem meg az ADHD-val. Hosszabb kutakodás és olvasgatás után rádöbbentem, hogy valószínűleg ADHD-m van - visszagondolva a gyerekkoromra, az iskolás éveimre és most felnőttként is rengeteg olyan tünetet produkáltam/produkálok, ami beleillik. Természetesen el szerettem volna menni kivizsgálásra, mivel ezek a tünetek nagy mértékben nehezítik a mindennapjaimat, azonban egy elég kellemetlen dolog jutott a tudomásomra: a szakomon kizáró ok az ADHD.

Ha elmennék és diagnosztizálnának, vagy esetleg szakemberhez fordulnék és kiderülne, akkor el kéne hagynom a szakot, így viszont tovább kell küszködnöm a tünetekkel, ami szorongással tölt el.

Milyen lehetőségeim vannak - ha egyáltalán vannak -, vagy mit tudnék csinálni ebben a helyzetben?

2021. jún. 6. 18:08
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

30!

Nem, annak nem kell papirt vinnie. Nem kell jelentkeznie adott helyre, hiszen kizáró ok.

2021. jún. 9. 08:21
 32/39 anonim ***** válasza:
68%
Ugye tudod, hogy ez baromság? Nagymamám bipoláris, és gyógyszerekkel szinte az egész életét óvodában töltötte gyerekekkel.
2021. jún. 9. 08:41
 33/39 anonim ***** válasza:
66%

32!

Mi a baromság? Ez az előírás. A nagymamád gondolom nem 20 éves. Anno lehet ez fel sem merult foiskolai felvételinél. Ma belőle se lehetne óvónő.

2021. jún. 9. 11:40
 34/39 anonim ***** válasza:
56%
Pl diszkalkulias lehet ovono sztem.
2021. jún. 9. 11:43
 35/39 anonim ***** válasza:
Ugyanmár, hogy lehetne???? Hogy tanítja a gyerekeket számolni, ha neki maganak se megy? Meg kell érteni, hogy vannak olyan betegségek, problémák,vagy adottságok, amik kizárnak bizonyos foglalkozásokat. Szarul esik? Nyilvánvaló Érthető? Nyilvánvaló. Jogos, hogy vannak elvárások és feltételék? Nyilvánvaló.
2021. jún. 9. 11:47
 36/39 anonim ***** válasza:
52%

Akkor mondok valamit, sok pszichiáternek is van valamilyen mentális betegsége, személyiségzavara. Sajnos nagyon stigmatizálják és démonizálják a mentális zavarokat, még mindig. Logikus, hogy a diszgráfia kizáró ok, mivel azokat a gyerekeket meg kell tanítani írni/olvasni.

A kezelt bipoláris zavarnak viszont semmilyen közvetlen hatása nincs a tanításra.

2021. jún. 9. 12:06
 37/39 anonim ***** válasza:

egyelore az se derult ki hogy neked van e adhd-d, menj el pszichiaterhez, vizsgaljanak ki, es utana hozz dontest arrol hogy folytatod e a tanulmanyaidat. megkerdezheted a szakembert is, hogy a jelen allapotodban alkalmas vagy e tanitasra.

bekopni nem fog, ha az egyetemen elhallgatnad a diagnozisod, mivel ezek szerint nem kellett igazolas arrol hogy oke vagy, csupan onbevallas.

2021. jún. 9. 12:13
 38/39 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk ha 20 éves vagy és ADHD-d lenne, már rég kiderült volna. Legkésőbb az iskolában elküldtek volna kivizsgálásra
2021. jún. 9. 12:24
 39/39 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm a válaszokat!

2021. jún. 9. 20:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!