Nagy valószínűséggel ADHD-m van, de nem vizsgáltathatom ki. Mit tudnék tenni ilyen helyzetben?
Egyetemista vagyok, nemrég ismerkedtem meg az ADHD-val. Hosszabb kutakodás és olvasgatás után rádöbbentem, hogy valószínűleg ADHD-m van - visszagondolva a gyerekkoromra, az iskolás éveimre és most felnőttként is rengeteg olyan tünetet produkáltam/produkálok, ami beleillik. Természetesen el szerettem volna menni kivizsgálásra, mivel ezek a tünetek nagy mértékben nehezítik a mindennapjaimat, azonban egy elég kellemetlen dolog jutott a tudomásomra: a szakomon kizáró ok az ADHD.
Ha elmennék és diagnosztizálnának, vagy esetleg szakemberhez fordulnék és kiderülne, akkor el kéne hagynom a szakot, így viszont tovább kell küszködnöm a tünetekkel, ami szorongással tölt el.
Milyen lehetőségeim vannak - ha egyáltalán vannak -, vagy mit tudnék csinálni ebben a helyzetben?
Na, én utánanéztem, és bizony kizáró ok.
"Figyelem! A pedagógus képzési terület szakjaira való jelentkezéshez a jelentkezőnek írásban nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányainak folytatását, továbbá arról, hogy nem szenved diszlexiában, diszgráfiában, diszkalkuliában, pszichés és mentális zavarban, és erre hivatkozva tanulmányai során nem kér felmentést. A diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, pszichés és mentális zavar a felvételt kizáró okok."
Innen: [link]
26!
A BNO kód szerint a mentális és figyelem zavarok közé tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!