Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagy valószínűséggel ADHD-m...

Nagy valószínűséggel ADHD-m van, de nem vizsgáltathatom ki. Mit tudnék tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, nemrég ismerkedtem meg az ADHD-val. Hosszabb kutakodás és olvasgatás után rádöbbentem, hogy valószínűleg ADHD-m van - visszagondolva a gyerekkoromra, az iskolás éveimre és most felnőttként is rengeteg olyan tünetet produkáltam/produkálok, ami beleillik. Természetesen el szerettem volna menni kivizsgálásra, mivel ezek a tünetek nagy mértékben nehezítik a mindennapjaimat, azonban egy elég kellemetlen dolog jutott a tudomásomra: a szakomon kizáró ok az ADHD.

Ha elmennék és diagnosztizálnának, vagy esetleg szakemberhez fordulnék és kiderülne, akkor el kéne hagynom a szakot, így viszont tovább kell küszködnöm a tünetekkel, ami szorongással tölt el.

Milyen lehetőségeim vannak - ha egyáltalán vannak -, vagy mit tudnék csinálni ebben a helyzetben?

2021. jún. 6. 18:08
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Bevallom, most kicsit összezavarodtam. Igaz, hogy az oktató először azt mondta, hogy nem kizáró ok, de ezt saját fejből mondta. Miután utána kérdezett, szó szerint azt írta, "ha valaki diagnosztizáltan ADHD-s, az kizáró ok a felvételi alkalmassági követelményekben."
2021. jún. 6. 22:51
 22/39 anonim ***** válasza:
Akkor butaságot mondott. Ha annyira érdekel a válasz, akkor keresd fel ismeretlenül az oktatási hivatalt és ők majd pontos választ adnak. De továbbra is azt gondolom, hogy ebben semmi logika nincs, max. felmentést kaphatnál.
2021. jún. 6. 23:00
 23/39 anonim ***** válasza:

Na, én utánanéztem, és bizony kizáró ok.

"Figyelem! A pedagógus képzési terület szakjaira való jelentkezéshez a jelentkezőnek írásban nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányainak folytatását, továbbá arról, hogy nem szenved diszlexiában, diszgráfiában, diszkalkuliában, pszichés és mentális zavarban, és erre hivatkozva tanulmányai során nem kér felmentést. A diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, pszichés és mentális zavar a felvételt kizáró okok."

Innen: [link]

2021. jún. 7. 07:13
 24/39 A kérdező kommentje:
Szóval semmi olyan lehetőség nincs, ami könnyítené a helyzetemet bármilyen formában?
2021. jún. 8. 17:35
 25/39 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nincs
2021. jún. 8. 17:58
 26/39 anonim ***** válasza:
71%
Itt hol ír ADHD-t? Az nem mentális zavar, hanem hamarabb neurológiai. Ha mindenki vinne valamilyen papírt, akkor kihalt volna a pedagógusi szakma. Ha nem olyan súlyos, hogy kezelhetetlen, akkor tégy úgy, mintha nem is láttad volna!
2021. jún. 8. 18:53
 27/39 anonim ***** válasza:
Az jutott eszembe, ha azert doktoralsz egy temabol, vagy phdt szerzel azert megoldhato hogy oktass. De gyogytestnevelo, nyelvtanar vagy okj tanar stb is lehetsz meg. Vagy iskolapszichologuspl....csak ugye egy iskolaban gyerekekre kell figyelni, felelosen foglalkozni veluk mindent a helyen kezelni, ettol fugg lehetsze tanar. Vagy peldaul hazifeladatok javitasanal nem tudom hogy egy adhds mennyire csuszna el. Erted, enelkul nehez lenne tanitani. Meg a korulmenyekhez es gyerekekhez megfeleloen kell leadni az anyagot.
2021. jún. 8. 19:48
 28/39 anonim ***** válasza:

26!

Az ADHD mentális zavar

2021. jún. 9. 03:25
 29/39 anonim ***** válasza:

26!

A BNO kód szerint a mentális és figyelem zavarok közé tartozik.

2021. jún. 9. 07:01
 30/39 anonim ***** válasza:
Tehát akinek tegyük fel személyiségzavara van, annak papírt kellene vinnie? Ez nevetséges.
2021. jún. 9. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!