Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy ismerjem fel a rossz...

Hogy ismerjem fel a rossz pszichológust? Honnan tudhatom, hogy mentálisan rendben van és nem fog ártani?

Figyelt kérdés

2021. jún. 6. 11:39
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
7%
Nem szoktak adni doktori címet mentálisan beteg pszichológusoknak.
2021. jún. 6. 11:47
 2/27 anonim ***** válasza:
58%

Olyan ez, mint a hit. Az ember vagy hisz az illetőben vagy nem.

Én pl sosem hittem benne, mert van, aki 10 évig jár hozzá és még akkor sem tekinti magát gyógyultnak. Közben egyre több és több betegséggel jönnek elő, amiket persze évtizedekig kell kezelni heti két alkalommal, alkalmanként nyolcezerért.

2021. jún. 6. 12:00
 3/27 anonim ***** válasza:
39%

2!

A pszichológus bölcsészdoktor, nem orvos. Nem kezel betegséget, így nehezen gyógyítana meg bárkit is. Konkrétan egy bizalmas jó baráthoz lehet hasonlítani, akinek elmondhatsz mindent, azzal a kivétellel, hogy ő a járatottal ellentétben kellemetlen kérdéseket is fel fog tenni, amin el kell gondolkodni.

2021. jún. 6. 12:06
 4/27 anonim ***** válasza:
44%

Nekem mindegy micsoda, a lényeg ugyanaz: nagy pénzért jár hozzá az ember évekig, évtizedekig. A barát legalább ingyenes.

Húgom már otthagyott a pszichológusánál ötmilliót az elmúlt 15 évben és ez baráti árnak számít. Ez az ára annak, ha valaki mástól várja a megoldást. Nekem ez kuruzslás.

2021. jún. 6. 12:12
 5/27 A kérdező kommentje:
1# Erre van vizsga vagy valami teszt, ami kiszűri, hogy például nárcisztikus vagy pszichopata az illető?
2021. jún. 6. 12:42
 6/27 A kérdező kommentje:
4# Pont ettől tartok, amit leírtál. Ismerősi körben rengeteg ilyet hallottam. Évekig járnak az egyik problèma megoldódik aztán jön a következő és egy végtelen történet lesz belőle. Persze milliókért, ahogy írtad.
2021. jún. 6. 12:46
 7/27 anonim ***** válasza:
86%

Semmilyen teszt nincs. Utánanézel az illetőnek. Milyen vélemények vannak róla, milyen képzettségei, milyen munkahelyei...

Az én ismerősi körömben mindenkinek segített a pszichológus. Depressziót, szociális szorongást és pánikzavart küzdöttek le sikeresen. Csak meg kell találni a jó szakembert.

4# "Ez az ára annak, ha valaki mástól várja a megoldást. Nekem ez kuruzslás."

Az már veszett ügy, ha valaki ezért jár terápiára...

A terápián a kliens szakszerű segítséget és támogatást kap, neki kell megoldania a problémáját, a pszichológus nem ad tanácsot.

2021. jún. 6. 13:13
 8/27 anonim ***** válasza:
73%
Bármelyik doki lehet mentális beteg, nyilván ők is emberek(Bár tudok olyat akit nem tudnék annak hívni na mind1), teszt/szűrés nincs,de értelme se lenne, ha két szűrés/teszt közt kattan meg akkor sokra mentél a tesztelgetéssel, pont ezért nincs pl sima B-s jogsinál pl évente/vizsga előtt páv,a legtöbb ember nem elmebetegnek születik, hanem azzá válik, akár előjelek nélkül, akár percek, napok hetek, vagy épp évek alatt...
2021. jún. 6. 13:47
 9/27 A kérdező kommentje:

7# Tehát, azt írod semmilyen teszt nincs. De a 4# válaszolót úgy véleményezed, hogy szerinted Csak a kliens lehet a hülye..hmm mi van, ha a szakember félrevezeti és direkt benne tartja ebben az állapotban és elhiteti vele, hogy nélküle nem tudja megoldani az életét?

Szakszerű csak akkor lehet a segítségnyújtás, ha egészséges a terapeuta. Amit nem tudunk ebben az esetben.

2021. jún. 6. 14:35
 10/27 anonim ***** válasza:
63%
Ezért írtam le már számtalan esetben, hogy csak olyanhoz helyes járni, aki kiképzett terapeuta!
2021. jún. 6. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!