Fizetnetek a pszichologusnak ugyanugy hetente x osszeget, ha egy honapra nyaralni mentek, csak mert "ez a szokas"? Tenyleg?
20# A világon nincs olyan, hogy fizetni kelljen valamiért, amit nem veszel igénybe X ideig!
Max ha bérletet veszek az edzőterembe és nem használom fel az nyilván ugrott. De pszichológusnál ilyen Nincs! Még a nyelvtanárom sem kér pénzt, ha lemondom az órát.
Pedig de. Nemrég hallgattam egy előadást a pszichoanalitikus terápiáról.Annál a terapeutánál 2-3 héttel előre jelezve volt lehetőség az időpont módosítására. Ha közbejön valami, vagy megbetegszel (ami nem biztos hogy akaratlan dolog) ki kell fizetned az órát, ő akkor is rád szánja azt az időt.
Azt is mesélte, hogy vannak olyanok, akik nem engednek meg semmilyen eltérést a szerződéstől, fizetni kell és kész.
Vagyis persze nem kötelező, de akkor lehet, hogy szerződésbontás lesz.
A többi módszernél ez tényleg nem így szokott működni.
Ez egy "rendelkezésre állási" díj. Ha te túl későn mondod le a terápiát, akkor ő már nem tudja megváltoztatni a napirendjét. Te ezzel a pénzzel az ő idejét fizeted ki.
Ilyen viszont abban az esetben van, ha legfeljebb 1-2 napon belül mondod le a megbeszélt időpontot.
Nem arról van szó, hogy a pszichológus megy el nyaralni, mint a te esetedben!!
Ja, és a pszichoanalitikusok valami külön állatfajta, hogy őnáluk ez másképp működik, mint ezer másik szolgáltatónál, más orvosoknál, pszichiátereknél, terapeutáknál? Ne vicceljünk már. Ha az ő körükben ilyen elterjedt ez az inkorrekt gyakorlat, akkor az nem a pszichoanalitika sajátosságai miatt van, hanem amiatt, hogy ők kaptak rá erre a pofátlanságra. Visszaélnek a betegek kiszolgáltatott heyzetével, gyalázat az egész.
(Már ha igaz a sztori egyáltalán.)
Teljesen megdobbentem a kerdesen es az indoklasin.
Nekem tavaly nyaron volt az, hogy juliusban talalkoztunk, de akkor en is voltam nyaralni. Majd augusztusban o nem volt ket es fel hetig, es a maradek ket hetben nem talaltunk kozos idopontot. Igy egy honap kimaradt. Fel sem merult az, hogy fizessem ki azt a honapot. Nem is ertem, hogy ker ilyet toled.
Ez a “te erdekedben” kifejezes pedig egy mergezo kapcsolatomra emlekeztet: ott is allandoan ez hangzott el, amivel buntudatot keltett bennem. :( Teljesen olyan erzesem van, mintha a pszichologus visszaelne a tudasaval, es megprobalna erzelmileg zsarolni. Nalunk a ket ev alatt egyszer sem hangzott el az, hogy az en erdekemben tortenik valami, de meg csak az sem, hogy bizzak benne. A hozzaallasaval hamarabb erte el, hogy bizzak benne :)
28# Nekem is ez jutott eszembe a "te érdekedben" tipikus Nárcisztikus duma..
A kérdező helyében azt is megkérdőjelezném, hogy szüksége van még további terápiára.
Ugyanis járhat hozzá még évekig feleslegesen.
Kedves Kérdező!
Az én történetem, hogy a pszichiáterem úgy megvezetett, hogy 7,5 évig jártam hozzá. Természetesen jóval később jöttem rá, hogy Nárcisztikus, abból is a keményebb fajtából.
Ha felismerted, hogy inkorrekt, akkor szerintem keress mást. Tudod neked az az érdeked első sorban, hogy jól legyél, és nem rajta kattogni, hogy becsap vagy sem! Tudom piszok nehéz, mert megbízol benne, és nem gondoltad volna soha, hogy kihasználja a bizalmad. Sajnos azt kell mondjam, rengeteg megélhetési segítő van, aki úgy megvezet,hogy észre sem veszed vagy csak egyszerűen elhúzza a terápiát évekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!