Mit tegyek, ha úgy érzem a terápia ront az állapotomon?
Amikor a kerdest olvastam, ket dolog jutott eszembe.
1) Egy idoben olyan temakat erintettunk, amiket nehezebben dolgoztam fel. Minden heten talalkoztunk, es ugy ereztem, hogy nem tudom magam utolerni, allandoan leragadok valaminel, vagy egy ket-harom hettel korabbi esetre reagalok. Ezt mondtam is a pszichologusomnak, hozzateve azt, hogy valoszinuleg az ujabb temak miatt jonnek elo ezek a gondolatok, mert osszefuggnek egymassal. Volt olyan is, hogy le akartam mondani a kovetkezo alkalmat, mert ugy ereztem, mar nem tudok tobbet feldolgozni. Vegul elmentem, mert ahogy teltek a napok, maskepp lattam mar a dolgot. Ezt is elmondtam neki. O nem “engedett” pihenni, hanem atvezetett ezen. Rabiztam magam. Vegul jol sult el, par het mulva kijottem ebbol a zurzavarbol.
2) Volt (van?) olyan tema, amirol nem szivesen beszeltem. Akkor mondtam is neki, hogy errol nem akarok beszelni. Tiszteletben tartotta, de ahogy haladtunk elore, idonkent finoman, kesobb direktebben rakerdezett ezekre. Egy jo kerdese utan vegul elmondtam neki. Kb fel ev kellett ehhez. Tehat itt hagyta, hogy en iranyitsak, epitette a bizalmat, de nem hagyta annyiban a temat. Visszatekintve nagyon ugyesen csinalta :)
Tehat en mindket oldalon voltam ugyanazzal a pszichologussal (sajat tempoban, kicsit gyorsabban), es mindketszer jol sult el. A gyorsabbnak gondoltnal is ra biztam magam, es o is tudta, hogy a temak osszefuggnek egymassal.
Volt korabban egy ehhez hasonlo kerdes: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Erdemes megnezni a valaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!