Ha mikor kicsi voltam, hallottam egy hangot, ami mindig ugyanazt a mondatot mondta ugyanabban a helyzetben (semmi fenyegeto), majd kb. fel ev alatt elmult, akkor lehetek skizofren ?
Menj el pszichológushoz vagy pszichiáterhez, ha a pszichológus kevés, úgyis tovább irányít pszichiáterhez. Első körben talán pszichológussal kezdenék. De az is lehet, hogy csak szimplán fáradt vagy, olyankor nagyon sok embernek tévképzetei vannak, de ez nem egyenlő a skizofréniás beteg pszichózisával, amit köznyelven hallucinációnak neveznek.
Én skizofrén vagyok, nézd, én voltam nem 1x hónapokig pszichózisban, tehát hangokat hallottam és képeket is láttam. Akkor mikor épp pszichózisban vagy nem tudod reálisan felmérni, hogy te valóban képzelődsz, mert annyira élethűnek tűnik, hogy el is hiszed,hogy az a valóság. Így egy skizofrén ember szinte sose tud segítséget kérni, hisz nincs is miért, neki ez nem tűnik fel. Egy pszichózisban levő (és gyógyszerek nélkül folyton abban lesz) skizofrén beteg nem tud reálisan gondolkodni,el se tudja látni önmagát. Ezek a pszichózisok nagyon veszélyesek, minél több,minél hosszabb, annál jobban károsodik az agyad, nekem pl. a beszédközpontom sérült,újra kellett tanulnom beszélni. Nagyon leépültek az ilyen emberek, én is alultáplált voltam/vagyok. Egyébként egy skizofrén nem kap nyugtatót, antipszichotikumot kap, hogy ne legyen pszichózisban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!